Реклама

Фотографски услуги, Сватбена фотография

Фотографите на България

Търсите фотограф във вашият град!

Наши партньори:

Счетоводни услуги

https://www.balancebg.com/

Фотографски  услуги:
 
Изграждане на уеб сайтове
и SEO оптимизация
 
Пътна помощ за цяла България
 
Къща за гости Кристал в Триград

Огнено шоу за сватби и събития

https://www.ognenoshow.com/

Машинно пране на килими

https://www.citycleanbg.eu/

Домашно приготвени сапуни

https://daminaturals.eu/

Уеб дизайн и СЕО оптимизация

Web дизайн и СЕО оптимизация

На най-добри цени

Icn.bg хостинг и домейн

Счетоводна кантора „ИНФО-КОНСУЛТ“ ООД

Здравейте, приятели. Казвам се Галя и съм на 32 години. Родом от Благоевград. От 2015г. имам поставена диагноза Множествена склероза. Това е автоимунно заболяване, което засяга централната нервна система и неминуемо води до трайно обездвижване. В продължение на всички тези години съм опитвала различни методи на лечение, но състоянието ми първоначално постепенно, а след това ускорено, се влошаваше.
Преди година и половина родих най-прекрасното дете на света, което е най-хубавото нещо, което се е случвало в живота ми. За съжаление, след раждането получих много сериозен пристъп и състоянието ми се влоши. Въпреки всички положени усилия от моя страна и от страна на различни специалисти , състоянието ми не се подобрява.
В неспирния процес на проучване за най-различни варианти за лечение на МС в страната и чужбина, открих клиника „Пирогов“ в Москва (Русия), където провеждат терапия посредством химиотерапия и присаждане на стволови клетки. Статистиката сочи, че при 90-95% от пациентите, подложили се на това лечение през последните 10 години, прогреса на болестта е спрян. За да бъде ефикасно то обаче, е жизнено важно да бъде проведено възможно най-скоро. Имам насрочена дата за март 2021 год. и се надявам, че ще мога да се подложа на него.
Сумата, необходима за провеждането на това лечение е на стойност 45 000 евро. Аз и моето семейство, имаме нужда от Вашата помощ. Затова отправям апел към Вас и се надявам да ми помогнете да сбъдна мечтата си, а именно да мога да се движа свободно, да се разхождам и играя с детето си без да изпитвам затруднения.
Дарителска сметка:
IBAN: BG44UNCR70001524242243
Титуляр: Галина Валентинова Манчева-Таранчокова
PayPal:
gallina.mancheva@gmail.com
 
ПОРЪЧАЙТЕ НОВАТА КНИГА НА В.КАРАДЖОВ
Океанска приказка

Методи за пречистване на отпадъчните води

Отпадъчните води се получават в резултат на дейността на промишлени,селскостопански и комунално-битови обекти. Получават се и от валежите, които преминават през замърсен въздух , улиците, промишлените площадки и т.н. като увличат и разтварят различни замърсители (вредни вещества). Във водите има голям брои примеси, които са в различно дисперсно състояние-емулсии, суспензии, колоидни молекули, йонни разтвори.

Технологията за пречистване е в пряка зависимост от състава и количеството на отпадъчните води. В случаите когато в тях се съдържат ценни суровини те трябва да бъдат извлечени по най-подходящ начин и оползотворени. Когато такива липсват технологията се свежда до такава обработка,че те да се иградят до безвреднин вещества.
Методите за пречистване на отпадъчните води са много, но по-съществено приложение имат следните: механични, химични, физико-химични, термични, биологични и др.
1. Механични методи- чрез тях се отделят твърдите, разтворими вещества  и предмети. За тази цел се използват мрежи, решетки, филтри различни сита, утаители и др. Ефективността на тези методи е между 50-70%.
2. Химични методи- предлагат се в случайте когато се налага да се отстранят разтворени вещества в отпадъчните води. В замърсените води се поставят различни реагенти, които влизат в заимодействие чрез различни реакции с примесите. Краиният продукт са нетоксични или малко токсични вещества или окислени примеси.
3. Най-често използваните химични реакции са окисляване и  неутрализация. Окисляването най-често се извършва с кислороден диоксид  или активен хлор. Ефективността на тези методи е между 80-90%.     
4. Физико-химични методи- използват се при пречистване на отпадъчните води със суспензии, елмусии  или при разтворени органични и неорганични вещества. Тук се отнасят –колагулации,флотация,флоакулация,адсорбция,екстракция,йонообмен, ултрафилтрация, дестилация, кристализация , електролиза , изпарение и др. Ефективността на тези методи е между 90-95%.
5. Биологични методи- те най-често се използват за пречистване на замърсени с органични примеси (вещества) отпадъчни води. През последните няколко десетилетия на миналия век и малко преди това, за биологично пречистване постепенно започват да се прилагат различни конструкции на въртящи се биодискове. Те се потапят в замърсената вода, въртят се бавно, като през определен интервал повърхностната част на дисковете са в контакт със замърсената вода, а след това –във въздуха.
Пречистването се осъществява от активната биомаса от микробиоорганизми, които се развиват по повърхността на диска. Органичните примеси под действието на кислорода и микроорганизмите се разграждат. В същото време се натрупва голямо количество биомаса, която периодично се отстранява от дисковете и повърхността. Събраният концентрат се депонира на определени за целта места като се обезврежда по анаеробен начин, т.е в анаеробни условия. Биологичните методи намират широко приложение за пречистване в малки населени места, къмпинги, животновъдни ферми, почивни домове и др.
При деструктивните процеси замърсяващите вредни вещества се превръщат в неотоксични безвредни продукти.
          Методът за технология се избира в зависимост от следните фактори:
Санитарни и технологични изисквания за качеството пречистените води в съответствие с приетите стандарти.
За какви цели ще се използват пречистените води.
Количество и степен на замърсеност на отпадъчните води.
Ефективност на процеса на пречистване.
Конкретни условия на мястото определено за инсталиране на пречиствателното съоръжение.
 

Най-нови

 

Океанска приказкаще Ви потопи в магията на най-ароматното съкровище на света

Как едно бездомно коте става причина писателят Владимир Н. Караджов да започне работа върху втората си книга? Кое е най-ароматното съкровище на света и как е достигнало до нас?

 ПОРЪЧАЙ ПРЕЗ ХЕЛИКОН!

След двегодишна изследователска и писателска работа любопитната история вече очаква своите откриватели. 

Авторът ни поднася своята нова, по-задълбочена и подробна географска приказка, с напълно достоверна научна фактология и все пак, плод на неговата фантазия. Това е и първата приказка в света с научен консултант – доцент по зоология и ботаника, за максимална достоверност на фактите. Като добавка книгата има и страхотни цветни илюстрации от Биляна Караджова.

Историята се базира на една огромна икономическа и ботаническа загадка, която е липсващият ключ към решаването на един близо двехилядигодишен проблем. Той пречи на експанзията на огромно съкровище – един от най-любимите продукти на хората по света, най-популярният и един от най-скъпите, дори и днес. Малобройно индианско племе е единственото в света, което притежава екзотичната стока от незапомнении времена, без да подозира на какво дължи тази чест.  Мнозина се провалят в опитите си да разрешат проблема – професори, търговци, мореплаватели и земевладелци. Накрая световната загадка бива победена от едно дете.

“Океанска приказка” ни разкрива какво се ражда от неразривната връзка между Космоса и Океана. Тя ни среща с героите Канео и Едмънд — две момчета от различни епохи, но с една мечта — да опазят тяхното откритие и да споделят магията му с нас. Книгата е истинско пътешествие във времето — към непознати земи и смели мечти. Героите на автора ни учат за пореден път да вярваме в себе си и да следваме пътя, по който сме тръгнали. Едмънд и Канео оставят следа, която целият свят познава днес. И не само — всички ние можем да усетим и да се насладим на съкровището, което те са съхранили.

 

Поръчай през Хеликон!

 

Заглавие: Океанска приказка

Автор:Владимир Н. Караджов

Страници: 330

Тегло: 510 г.

Дата на издаване: януари 2021

Издател: Фабер

ISBN: 9786190012030

Цена: 20 лв.

Най-четени

Вземи сега с 20% отстъпка , само до 08.12.2020г.
 
Как да се предпазим от вируси?
✔️ Намалете стреса, той отслабва имунитета.
 
✔️ Пийте повече течности-вода с лимон, билков чай.
 
✔️ Снабдете се с нутриенти. В нутримакс,  нутриентите са на макс!
 
✔️ Ефективен при бронхит, астма, пневмония.