Реклама

Фотографски услуги, Сватбена фотография

Фотографите на България

Търсите фотограф във вашият град!

Наши партньори:

Счетоводни услуги

https://www.balancebg.com/

Фотографски  услуги:
 
Изграждане на уеб сайтове
и SEO оптимизация
 
Пътна помощ за цяла България
 
Къща за гости Кристал в Триград

Огнено шоу за сватби и събития

https://www.ognenoshow.com/

Машинно пране на килими

https://www.citycleanbg.eu/

Домашно приготвени сапуни

https://daminaturals.eu/

Уеб дизайн и СЕО оптимизация

Web дизайн и СЕО оптимизация

На най-добри цени

Icn.bg хостинг и домейн

Счетоводна кантора „ИНФО-КОНСУЛТ“ ООД

Здравейте, приятели. Казвам се Галя и съм на 32 години. Родом от Благоевград. От 2015г. имам поставена диагноза Множествена склероза. Това е автоимунно заболяване, което засяга централната нервна система и неминуемо води до трайно обездвижване. В продължение на всички тези години съм опитвала различни методи на лечение, но състоянието ми първоначално постепенно, а след това ускорено, се влошаваше.
Преди година и половина родих най-прекрасното дете на света, което е най-хубавото нещо, което се е случвало в живота ми. За съжаление, след раждането получих много сериозен пристъп и състоянието ми се влоши. Въпреки всички положени усилия от моя страна и от страна на различни специалисти , състоянието ми не се подобрява.
В неспирния процес на проучване за най-различни варианти за лечение на МС в страната и чужбина, открих клиника „Пирогов“ в Москва (Русия), където провеждат терапия посредством химиотерапия и присаждане на стволови клетки. Статистиката сочи, че при 90-95% от пациентите, подложили се на това лечение през последните 10 години, прогреса на болестта е спрян. За да бъде ефикасно то обаче, е жизнено важно да бъде проведено възможно най-скоро. Имам насрочена дата за март 2021 год. и се надявам, че ще мога да се подложа на него.
Сумата, необходима за провеждането на това лечение е на стойност 45 000 евро. Аз и моето семейство, имаме нужда от Вашата помощ. Затова отправям апел към Вас и се надявам да ми помогнете да сбъдна мечтата си, а именно да мога да се движа свободно, да се разхождам и играя с детето си без да изпитвам затруднения.
Дарителска сметка:
IBAN: BG44UNCR70001524242243
Титуляр: Галина Валентинова Манчева-Таранчокова
PayPal:
gallina.mancheva@gmail.com
 
ПОРЪЧАЙТЕ НОВАТА КНИГА НА В.КАРАДЖОВ
Океанска приказка

Монголското петно

   Автор: Росен Илиев

Извадка от книгата на Авдеев, "Разсъждения за расовите предразсъдъци": Антрополозите Балти Ервин (1849-1913)и Ото Финш (1839-1917), за първи път привличат вниманието към факта на образуването на сини петна в задната част на новородените от монголоидните раси. Тъй като честотата на поява е най-висока сред представителите на жълтата раса те са ги нарекли "монголски петна". Появата им сред другите раси е по-рядко срещана, а при бялата раса не се среща. Известният руски хематолог Борис Вишневски, пише в книгата си "Човекът, като производителна сила" (Ленинград, 1925): "Акушерките, медицинските сестри и лекарите могат лесно да видят бебета, които имат сини петна по гърба. Тази функция е характерна за новородените от монголската раса. 

    Това "монголското петно" не остава за цял живот и скоро изчезва. " Това явление не е с адаптивна или физиологична функция, но може да хвърли светлина върху тайните на еволюцията на жълтата раса, защото той е един от патологичните признаци на ембрионалното развитие сред нейните представители. Всъщност, наличието на син невус се наблюдава не само при новородените монголоидни деца (японци, китайци, корейци, сиамци), но също така и при други членове на тази раса, като айну, индонезийците, индианците и ескимосите. От друга страна, присъствието на тези петна по задника на европейците много точно показва наличието на някои расови примеси. Цветът на "монголското петно" е най-вече тъмно- син или синьо-черен, а при индианците - зеленикаво-черен.Барон Егон фон Айкщед също така пише в тази връзка: "Мястото на монголското петно е известно също като свято или сакрално място. Неговата плътност и форма могат да се различават, а размерът му може да бъде колкото на монета. Монголското петно е безспорен наследствен характер. 

alt

 

alt

    Монголското петно - сиво-синя пигментация на кожата, обикновено в сакрума, често се наблюдава при кърмачета. Присъства след раждането и обикновено изчезва спонтанно в рамките на 4 години. Обяснява се с появата на пигмент в съединителната тъкан на кожата. Най-често срещано е сред монголоидите. 90% от децата от монголоидната раса (народите на Югоизточна Азия, полинезийците, индонезийците, микронезийците, ескимоси, индианци и т.н.), 80% - при източните африканци, 46% - сред латиноамериканците, 1.9% - сред европейците.

 

Най-нови

 

Океанска приказкаще Ви потопи в магията на най-ароматното съкровище на света

Как едно бездомно коте става причина писателят Владимир Н. Караджов да започне работа върху втората си книга? Кое е най-ароматното съкровище на света и как е достигнало до нас?

 ПОРЪЧАЙ ПРЕЗ ХЕЛИКОН!

След двегодишна изследователска и писателска работа любопитната история вече очаква своите откриватели. 

Авторът ни поднася своята нова, по-задълбочена и подробна географска приказка, с напълно достоверна научна фактология и все пак, плод на неговата фантазия. Това е и първата приказка в света с научен консултант – доцент по зоология и ботаника, за максимална достоверност на фактите. Като добавка книгата има и страхотни цветни илюстрации от Биляна Караджова.

Историята се базира на една огромна икономическа и ботаническа загадка, която е липсващият ключ към решаването на един близо двехилядигодишен проблем. Той пречи на експанзията на огромно съкровище – един от най-любимите продукти на хората по света, най-популярният и един от най-скъпите, дори и днес. Малобройно индианско племе е единственото в света, което притежава екзотичната стока от незапомнении времена, без да подозира на какво дължи тази чест.  Мнозина се провалят в опитите си да разрешат проблема – професори, търговци, мореплаватели и земевладелци. Накрая световната загадка бива победена от едно дете.

“Океанска приказка” ни разкрива какво се ражда от неразривната връзка между Космоса и Океана. Тя ни среща с героите Канео и Едмънд — две момчета от различни епохи, но с една мечта — да опазят тяхното откритие и да споделят магията му с нас. Книгата е истинско пътешествие във времето — към непознати земи и смели мечти. Героите на автора ни учат за пореден път да вярваме в себе си и да следваме пътя, по който сме тръгнали. Едмънд и Канео оставят следа, която целият свят познава днес. И не само — всички ние можем да усетим и да се насладим на съкровището, което те са съхранили.

 

Поръчай през Хеликон!

 

Заглавие: Океанска приказка

Автор:Владимир Н. Караджов

Страници: 330

Тегло: 510 г.

Дата на издаване: януари 2021

Издател: Фабер

ISBN: 9786190012030

Цена: 20 лв.

Най-четени

Вземи сега с 20% отстъпка , само до 08.12.2020г.
 
Как да се предпазим от вируси?
✔️ Намалете стреса, той отслабва имунитета.
 
✔️ Пийте повече течности-вода с лимон, билков чай.
 
✔️ Снабдете се с нутриенти. В нутримакс,  нутриентите са на макс!
 
✔️ Ефективен при бронхит, астма, пневмония.