Реклама

Фотографски услуги, Сватбена фотография

Фотографите на България

Търсите фотограф във вашият град!

Наши партньори:

Счетоводни услуги

https://www.balancebg.com/

Фотографски  услуги:
 
Изграждане на уеб сайтове
и SEO оптимизация
 
Пътна помощ за цяла България
 
Къща за гости Кристал в Триград

Огнено шоу за сватби и събития

https://www.ognenoshow.com/

https://www.citycleanbg.eu/

Уеб дизайн и СЕО оптимизация

Web дизайн и СЕО оптимизация

На най-добри цени

Icn.bg хостинг и домейн

Счетоводна кантора „ИНФО-КОНСУЛТ“ ООД

Опазването на околната среда означава защита на хората.

Нищо не е вечно. Пейзажите изчезват, населението умира. Това е естественият ход на нещата. Защо да се опитаме да защитим някого? Най-силните оцеляват, слабите умират - законът на природата. Еколозите постоянно се сблъскват с подобни съображения. Ето защо в тази статия искаме да представим редица убедителни аргументи защо защитата на природата и насърчаването на принципите на устойчивото развитие са важни въпреки всички аргументи на скептиците. 
 

Защитата на околната среда създава работни места и стимулира икономиката

 
 
Хиляди хора работят в областта на опазването на природата в цяла Германия. Тя включва много сектори - от биологично земеделие до производство на енергия от вятър, вода, слънце и биогорива. От инспекция на защитени територии до организиране на туристически маршрути в националните паркове.
 

Защитата на околната среда насърчава научните изследвания и технологичните иновации

 
 
Човекът е научил много от природата и продължава да се учи. Идеята за създаването на първия самолет беше вдъхновена от наблюдението на птиците. Дъждовните гори са най-богатият източник на много лекарства, включително антибиотици или лекарства против малария. Венчелистчетата на Lotus предложиха идеята за производство на повърхности, отблъскващи мръсотията и модерни бои. Почти всяко животно и растение има свои технически тайни, като видяха кои, учените правят открития, а изобретателите създават ноу-хау. С други думи, хората шпионират природата и копират. С изчезването на екосистемите и дивите видове базата за научни изследвания и технологични подобрения драстично намалява.
 

Защитата на околната среда предотвратява природните бедствия

 
 
Природата търси равновесие. Така горите абсорбират CO2, растат и го превръщат в кислород. Това предоставя възможност за живот и забавя климатичните промени. В допълнение, горите провокират дъждове и водния цикъл в природата, допринасяйки за неговото пречистване и превръщайки се в питейна вода. В допълнение, горите и зелените пространства защитават почвата от ерозия и предотвратяват свлачища и лавини. Унищожаването на горите рязко променя климата на цели региони и причинява тяхното обезводняване и опустяване. Или, напротив, може да причини мощни наводнения, водещи до наводняване на цели райони и евакуация на стотици хиляди хора. Внимателното отношение към екосистемите помага да се избегнат подобни неприятности.
 

Екологичните проблеми нямат географски или политически граници и засягат всички

 
 
Понятието „климатични бежанци“ вече навлезе в международния лексикон. Нова Зеландия беше една от първите държави, които официално приемат имигранти от други региони, засегнати от природни бедствия, причинени от климатичните промени. По-нататъшното изменение на климата може да доведе до силни не само икономически, но и политически и икономически шокове. Съответно, борбата за опазване на природата също няма граници: хората от цял ​​свят работят заедно, за да намерят решения на екологичните проблеми и да насърчават модели за устойчиво развитие, отваряйки нови хоризонти за себе си.
 

Защитата на околната среда учи на отговорно отношение към себе си и другите

 
 
В течение на ежедневието ние консумираме световните природни ресурси. В името на производството на плодови сокове, месо, шоколад, палмово масло и други продукти се изсичат цели гори, където живеят милиони живи същества. Промишленото отглеждане на памук води до изчезването на водните тела и отново ускорява климатичните промени и живота на много хора в различни страни. Следователно, ние трябва да следим колко и какво купуваме и как производството на тези стоки се отразява на живота на нашата планета, тоест да поемаме отговорност за нашите действия, защото:
 

Опазването на околната среда означава защита на хората.

 
 
Защитавайки природата, ние защитаваме себе си. Липсата на природни ресурси провокира икономически кризи, войни, епидемии. Дори и малки промени в екосистемата могат да доведат до огромни бедствия. По този начин смъртта или намаляването на популацията на пчелите ще се отрази не само върху производството на мед, но и като цяло върху системата за производство на храни, тъй като пчелите опрашват 80% от полезните и диви растения. Без пчели - без мед, без плодове, много малко зеленчуци. Това води до глад, болести, миграция, политически сътресения и война.
 

Участието в околната среда е източник на радост

 
 
Ние изучаваме природата, възхищаваме се от нея, караме колело или туризъм, плуваме в реки и езера. Запознайте се с мислещи хора. Много туристически региони примамват гости, обещавайки да им покажат точно дивата, недокосната природа. И децата, и възрастните обичат да гледат животни, птици или риби. Всякакви местни успехи - премахването на депата, спасяването на застрашено население, създаването на резервати - стават повод за глобална радост, вдъхновяват всички останали участници в екологичното движение.
 
Ние хората сме част от природата и нейните цикли. Дори ако ни се струва, че „човекът е изучил и завладял природата“, ние сме много зависими от нея. Влиянието ни върху екосистемите има значително отражение върху ежедневието ни. Но те могат да бъдат предвидени и избегнати, ако мислите с главата си и действате внимателно. Но по същия начин може да се насърчи положителната промяна. Дори дребните неща могат да подобрят състоянието на природата и живота ни на планетата

Най-нови

Най-четени