Реклама

Фотографски услуги, Сватбена фотография

Фотографите на България

Търсите фотограф във вашият град!

Наши партньори:

Счетоводни услуги

https://www.balancebg.com/

Фотографски  услуги:
 
Изграждане на уеб сайтове
и SEO оптимизация

 

 

Уеб дизайн и СЕО оптимизация

Web дизайн и СЕО оптимизация

На най-добри цени

Icn.bg хостинг и домейн

Счетоводна кантора „ИНФО-КОНСУЛТ“ ООД

Климатичните промени са в ход

Какво да правя за да предотвратя климатичните промени

Според учените е малко вероятно човечеството да успее напълно да предотврати изменението на климата. Международната общност обаче е в състояние да задържи повишаването на температурата, за да се избегнат необратими последици за околната среда. За целта е необходимо да се ограничат емисиите на парникови газове, да се разработи алтернативна енергия и да се разработи стратегия за намаляване на рисковете поради затоплянето.

 

Адаптиране на обществото към новите условия

Плановете за минимизиране на щетите от изменението на климата трябва да обхващат всички области на човешката дейност, включително здравеопазването, селското стопанство и инфраструктурата.

В Русия, например, е необходимо да се промени канализацията на бурята, да се подготви за бурни ветрове (да се преброи силата на конструкциите), да се промени системата за гасене на пожар - сушите увеличават опасността от пожар, обяснява Алексей Кокорин. В Киргизстан снежната граница се издигна в Тиен шан, това доведе до проблеми с паша на добитък - трябва да се вземат мерки за опазване на пасищата.

Различните държави обаче имат различни възможности за смекчаване на въздействието на изменението на климата. Така например Холандия и Бангладеш изпитват едни и същи проблеми: има повече бури и нивата на океана са се повишили. Но в Холандия вече има план за действие, те знаят как ще укрепят язовирите, откъде ще получат средствата. А в Бангладеш нищо от това не съществува, с 10 пъти над бреговата ивица и 10 пъти населението, а 100 милиона души живеят в опасни територии, които ще трябва да бъдат преместени някъде.

По този начин, добавя Кокорин, повечето от мерките, необходими за адаптиране, са доста прости и разбираеми, но тяхното изпълнение изисква средства и ефективно планиране.

 

Намаляване на емисиите на парникови газове

Според климатолозите, за да поддържат повишаването на температурата в рамките на 2 ° C, страните трябва да намалят наполовина глобалните емисии до 2050 г. спрямо нивата от 1990 г., а до края на 21 век да ги намалят до нула.

Според анализаторите на PwC от 2000 г. Русия е намалила емисиите на въглероден диоксид средно с 3,6% годишно, Великобритания - с 3,3%, Франция - с 2,7%, а САЩ - с 2,3%. Средногодишното намаление на въглеродните емисии през последните 15 години е било 1,3%.

Тези усилия обаче са малко. За да се предотврати необратима промяна на климата, годишното намаляване на емисиите на въглероден диоксид до 2100 г. трябва да бъде най-малко 6,3%.

Това означава, от една страна, че е необходимо да се въведат енергоспестяващи технологии, а от друга, да се премине към алтернативни енергийни източници. 

 

Най-нови

Най-четени