Реклама

Фотографски услуги, Сватбена фотография

Фотографите на България

Търсите фотограф във вашият град!

 

ОРИГИНАЛНИ МАРАТОНКИ

    ОРИГИНАЛНИ МАРАТОНКИ

Наши партньори:

Майстори за вашият дом

https://remontibg.eu/

Счетоводни услуги

https://www.balancebg.com/

Счетоводни услуги в София

 
 
Изграждане на уеб сайтове
и SEO оптимизация
 
 
 
Намери работа в тази платформа
 
Пътна помощ за цяла България
 
Къща за гости Кристал в Триград
https://trigradkristal.com/
 
Виртуален асистент
 
 
Машинно пране на килими

https://www.citycleanbg.eu/

Домашно приготвени сапуни

https://daminaturals.eu/

Сватбен фотограф

Сватбен фотограф в София

Пътна помощ в София

Пътна помощ

Сити Дентал Студио Благоевград

https://www.citydentalstudio.com/

Възстановяване на ДДС от ЕС

https://www.dds-to.com/

 

ИЗПОЛЗВАЙ КОД: NAUCHENSVIAT
И ВЗЕМИ ОТСТЪПКА ОТ 30ЛВ.
Ученето на чужди езици вече е лесно

с езикова школа Бонита!

 

 

 

Уеб дизайн и СЕО оптимизация

Web дизайн и СЕО оптимизация

На най-добри цени

Вашият виртуален асистент

   

Научи повече за това как можеш да получиш помощ онлайн

Кемпер под наем от София

кемпер под наем от София  - Кемпери под наем 

- Български език за чужденци,

                                                                         частни уроци по Български и математика

 

Как да спрем преяждането по време на самоизолация

Карантина, самоизолация и пандемия са времена на общ стрес, през който обикновеният човек прекарва много време в затворено пространство.

При такива условия тялото почти не харчи калории, които по-рано са паднали на такива естествени действия като придвижване до работа, ходене горе в офиса и няма да си спомняме за фитнеса или джогинга по стадиони или паркове, така че феновете на здравословния начин на живот да не се налага да купуват сълза.

От друга страна, ние чакаме преяждане, което винаги върви ръка за ръка със стреса и е най-популярният вариант, в полза на който са склонни онези, които искат бързо и просто да се удавят смущаващи мисли. В такива дни не бива да се поддавате на самобинтезиране, да се поставите на твърда диета, защото тялото, внезапно поставено в такива условия, ще изпита тежък шок, който изобщо няма да помогне при внезапна инфекция на коронавирус. Какво да правя?

На първо място, трябва да разберете, че неконтролираното хранене вреди на вашия имунитет. В наши дни производителите на бързи храни, закуски и полуфабрикати празнуват бала и изчисляват своя доход. Например в САЩ продажбите на чипс и ядки скочиха с 30% - хората са твърде мързеливи, за да готвят постоянно и освен това, много хора смятат, че в такъв момент си струва да се почерпите и да хапнете нещо, което е вкусно, макар и лошо. По този начин тялото има високо ниво на кортизол, хормонът на стреса, който изчерпва имунитета на организма, тъй като надбъбречните жлези произвеждат вътрешен „запас за безопасност“ и отслабват естествената защита на организма. Освен това, вместо здравословни протеинови храни и умерена физическа активност, получаваме храна с много въглехидрати, която напълно покрива ежедневното ни калорично съдържание и се отлага в страни, кръста и бедрата.

Яжте на масата!

Тази, очевидно, най-простата норма, се оказва най-болезнена. Човечеството е толкова свикнало да смесва два вида удоволствия - ядене на храна и гледане / четене / игра, че първата класическа вечеря, на която просто седите на една маса и ядете, ще изглежда като доста странно действие. Изглежда, че можете да спестите много време и да комбинирате две или дори три приятни дейности, но всички външни действия непременно водят до преяждане. Усещане за ситост не възниква, мозъкът не анализира количеството приета храна и не обработва сигналите за пълнота, които стомахът изпраща към него, тъй като обработката на визуална информация е еволюционно приоритетна.

В резултат на това получаваме килограми ядки, бисквити, чипс, пуканки или бързо празни чинии с нормална храна и отиваме за добавката. Калорията не може да бъде проследена и освен това, благодарение на подобрителите на вкуса, които не са рядкост в тези продукти, тялото изисква този вид хранене отново и отново.

Изход: има само в кухнята или там, където няма телевизор, лаптоп, мобилен телефон. Яжте бавно, дъвчете замислено и анализирайте количеството на изядената храна. Опитайте се да ядете достатъчно, за да имате достатъчно храна в продължение на 3-4 часа, а в края на последния час започнахте да чувствате лек глад.

Най-добрата закуска е водата

Най-вредното нещо, което можете да направите в сегашната ситуация е да закусите между основните хранения. Сега, като се има предвид намалената консумация на калории, дори стандартният ябълков или царевичен хляб е малко вероятно да бъде от полза - по-добре е да изберете вода. Той запълва добре обема на стомаха, помага да не се преяжда и отстранява грешки в метаболизма, като не позволява на мастната тъкан да се увеличи.

Изход: направете правило да пиете поне 2 литра вода на ден. Извадете сладките чайове, кафе, сокове или други закуски от диетата и ги заменете с чаша вода без газ.

Водете дневник за храна

В момента има много програми и приложения, които ви позволяват да водите дневник за храна: следете диетата, изчислявайте KBJU, следете теглото си или предлагайте примери за определени диети.

С помощта на такава програма ще ви бъде лесно да анализирате хранителните навици и да идентифицирате слабостите. Може би това са ястия с много мазнини и захар, които стимулират апетита, независимо от изяденото количество, или може би става дума за излишък от хляб и брашно, което вреди на червата и инхибира метаболизма? Допълнителното свободно време, което се появи по време на самоизолация, трябва да се изразходва за водене на такъв дневник, а най-важното тук е да не си тръгвате след първите два-три дни.

 

Най-нови

 

Океанска приказкаще Ви потопи в магията на най-ароматното съкровище на света

Как едно бездомно коте става причина писателят Владимир Н. Караджов да започне работа върху втората си книга? Кое е най-ароматното съкровище на света и как е достигнало до нас?

 ПОРЪЧАЙ ПРЕЗ ХЕЛИКОН!

След двегодишна изследователска и писателска работа любопитната история вече очаква своите откриватели. 

Авторът ни поднася своята нова, по-задълбочена и подробна географска приказка, с напълно достоверна научна фактология и все пак, плод на неговата фантазия. Това е и първата приказка в света с научен консултант – доцент по зоология и ботаника, за максимална достоверност на фактите. Като добавка книгата има и страхотни цветни илюстрации от Биляна Караджова.

Историята се базира на една огромна икономическа и ботаническа загадка, която е липсващият ключ към решаването на един близо двехилядигодишен проблем. Той пречи на експанзията на огромно съкровище – един от най-любимите продукти на хората по света, най-популярният и един от най-скъпите, дори и днес. Малобройно индианско племе е единственото в света, което притежава екзотичната стока от незапомнении времена, без да подозира на какво дължи тази чест.  Мнозина се провалят в опитите си да разрешат проблема – професори, търговци, мореплаватели и земевладелци. Накрая световната загадка бива победена от едно дете.

“Океанска приказка” ни разкрива какво се ражда от неразривната връзка между Космоса и Океана. Тя ни среща с героите Канео и Едмънд — две момчета от различни епохи, но с една мечта — да опазят тяхното откритие и да споделят магията му с нас. Книгата е истинско пътешествие във времето — към непознати земи и смели мечти. Героите на автора ни учат за пореден път да вярваме в себе си и да следваме пътя, по който сме тръгнали. Едмънд и Канео оставят следа, която целият свят познава днес. И не само — всички ние можем да усетим и да се насладим на съкровището, което те са съхранили.

 

Поръчай през Хеликон!

 

Заглавие: Океанска приказка

Автор:Владимир Н. Караджов

Страници: 330

Тегло: 510 г.

Дата на издаване: януари 2021

Издател: Фабер

ISBN: 9786190012030

Цена: 20 лв.

Най-четени

Вземи сега с 20% отстъпка , само до 08.12.2020г.
 
Как да се предпазим от вируси?
✔️ Намалете стреса, той отслабва имунитета.
 
✔️ Пийте повече течности-вода с лимон, билков чай.
 
✔️ Снабдете се с нутриенти. В нутримакс,  нутриентите са на макс!
 
✔️ Ефективен при бронхит, астма, пневмония.