Google активира Street View за България

 

Официално технологичният гигант Google пусна 360-градусовата виртуална разходка из улиците на България в Google Street View.
Технологията позволява разходки по цялата територия на родината докато седим удобно пред компютъра. Google Street View показва панорамни снимки от големите български градове, селата, основни пътища. Могат да се разглеждат в детайли цели квартали. Потребителите свободно и напълно безплатно могат да търсят офиса, блока, колата си и т.н., предаде БГНЕС. Лицата и регистрационните номера на автомобилите обаче са замъглени, така че анонимността е гарантирана. 
 
Въпреки заявката от страна на гиганта да не навлиза в личното пространство на гражданите, не липсват и куриози. Миналата година, например, французин съди Google, след като се превърна в посмешище пред цяло село, тъй като Street View го засне да уринира в местна градинка. Леко замъглената снимка показа как французинът облекчава нуждите си в двора на селската си къща.
 
България е 48-ма в света, където услугата на интернет гиганта е достъпна. Заснемането на обектите в България за Street View започна преди година. 
 
Вчера Google поднесе друга приятна изненада за потребителите в България - заедно с Хърватия, Литва и Катар в страната ни вече е възможно разглеждането на информация за пътния трафик в реално време в Google Maps.
 
Източник: dir.bg
Дата: 07.03.2013
Редактор: Veline Nascimento
Сн.: БГНЕС