Момченце на 3 години стана член на Менса

 

Тригодишното британче Шервин Шараби от гр. Барнсли, графство Йоркшър, стана член на организацията Менса, която обединява най-умните хора на планетата, предаде Прес асосиейшън, цитирана от БТА.
Коефициентът на интелигентност, което момчето е показало при решаването на серия от тестове, е 136. В същото време средният показател за възрастен е 100, а при особено надарените е 130. Шервин може да брои до 200. Знае имената на всички държави, може да ги покаже на картата и да разпознае флаговете им. 
 
Майката на генийчето Аманда Шараби е разказала, че детето е започнало да говори на 10 месеца, а на 20 вече е използвало сложни изречения. "Той е удивително ерудиран - твърди майката.- Знае направо всичко. Не гледа детски предавания, а новините. Никога не съм го карала да учи каквото и да било. Той сам идва и пита." 
 
Експерти отбелязват, че подобен висок коефициент на интелигентност на такава възраст се среща изключително рядко. Във Великобритания има около 22 000 членове на Менса и само стотина от тях са под 10-годишни. Най-много представители на организацията има в САЩ, където те са над 56 000, и във Великобритания. 
 
В организацията Менса влизат хора, които са показали по-високи резултати от останалите 98 на сто от хората на планетата, преминали стандартния тест за интелигентност.
 
Изотчник: dir.bg
Редактор: Veline Nascimento
Сн: Официален фейсбук профил
Дата: 30.01.2013