Земята няма да измре от вируса “Армагедон”

 

Жителите на Земята не трябва да се страхуват от появата на смъртоносен „вирус на Армагедона”, който може да унищожи хората. Става дума за отдавна известен на науката вирус, който не е много заразен, успокоява Алексей Забережний от института по вирусология към Руската академия на медицинските науки, предаде руската информационна агенция Новости.
Наскоро в британски медии се появи информация, че британски учени са открили неизвестен до момента вирус, който предизвиква Кримска-конго хеморагична треска. Според британците този вирус за пет години може практически да унищожи цялото човечество.
«Този вирус е известен от средата на миналия век. Той се среща рядко и още по-рядко води до летален изход”, посочва Забережний. 
Според Забережний, няколко случаи на заразяване на британци с тази болест са довели до паническите изявления, защото местните специалисти са се оказали “просто неподготвени за подобна ситуация психологически”.
Средиземноморската хеморагична треска е широко разпространена сред домашните и дивите животни в Африка и Азия. Носители на инфекцията са кърлежите. По-рано случаи на болестта бяха регистрирани в Крим, Централна Азия, България, Югославия, в страни от Африка и южната част на Русия. Най-много 30% от случаите приключат със смърт.
 
Автор:BLITZ  
Дата:18.10.2012