Honda започна производството на самолети

 

 
На пресконференция по време на годишния конгрес на Националната асоциация по бизнес авиация в Орландо, Флорида, Honda обяви, че поточната линия на новия самолет HondaJet вече работи. Събитието се смята за ключово в историята на японската компания. В момента новият апарат очаква единствено одобрението на Фередалната авиационна администрация, след което първият готов самолет ще бъде доставен на клиента.
 
Според Мичимаса Фуджино, президент на Honda Aircraft, конвейерът, на който се сглобява HondaJet, вече е снабден с най-големите компоненти от конструкцията като фюзелажи и крила. Напреднала е и сглобката на първата машина.
 
Пред медиите бяха разкрити и някои особености на производствения процес. Главна роля в него играе т.нар. Количка с автоматично насочване (Automatic Guided Cart или AGC). Японците я описнат като робот, който са анализира и доставя нужните части за различните сегменти от поточната линия.
 
Honda твърди, че HondaJet е "най-усъвършенстваният лек самолет от бизнес клас". Заключителните тестове на машината са насрочени за началото на 2013 г.лните тестове на машината са насрочени за началото на 2013 г.
Автор: fakti.bg
Дата: 5.11.2012