Кожата - как да я подготвим за зимата

 

Зимният сезон прави кожата по-суха, чувствителна, склонна към екземи

За да задържите свежия и нежен вид на кожата и през студения сезон, е препоръчително грижите за нея да започнат отрано. 
 
Специалисти съветват да не се чака да застудее, за да се започне овлажняването й. Тогава вече ще е късно да се възвърне здравият й вид.
 
Зимата прави кожата по-суха, чувствителна, склонна към екземи, сърбежи и лющене.
 
Дерматолози съветват за предотвратяване на тези проблеми да се използва козметика, съдържаща антибактериални вещества и овлажнител на естествена основа, без парабени и други химикали.
 
Допълнително състоянието на кожата през студенитен месеци се влошава от фактори като замърсяване, цигарен дим, различни алергени, консумацията на алкохол и лошия хранителен режим, правят кожата по-крехка и уязвима, намаляват обмена на хранителни вещества между дермалните и епидермалните й слоеве и способността за хомеостазата, отслабват защитните й функции.
 
Нарушава се драстично pH на кожата и се увеличава допълнително вредата върху нея.
 
За да се предотврати този проблем, помага нанасянето на продукти, съдържащи съставки като кокосово мляко и глицерин. Те проникват дълбоко в кожата и поддържат хидратирането й отвтъре.
 
Употребата на лосиони за тяло "върви ръка за ръка" със зимата - нанасят се след душ, за да намалят опъването и сухотата на кожата и да я овлажнят.
Автор: dnes.bg
Дата: 26.10.2012