Sony пуска PlayStation 4

 

 
Японската компания Sony обяви, че пуска нова конзола за игри "PlayStation 4", която ще има нови - т. нар. социални функции и достъп до друго съдържание освен игри.
"PlayStation 4", която заменя излязлата през 2006 г. PS3, ще представлява значително развитие, както обеща генералният директор на "Sony Computer Entertainment" Андрю Хаус на официалното представяне в Ню Йорк, предаде АФП, цитирана от БГНЕС. 
Новата конзола ще бъде "социална" - с един бутон ще може играта да се споделя пряко с приятели, те да правят коментари помежду си, да се помогне на играч в затруднение. Конзолата получава и нов контролер, наречен "DualShock 4", с тъчпад и камера, която може да усети дълбочината на околната среда пред него.
Хардуерът на PlayStation 4 е като този на мощен персонален компютър. Конзолата стъпва на 8-ядрен процесор AMD Jaguar с x86 архитектура и разполага с 8 GB оперативна памет, твърд диск с неизвестен все още обем, безжични модули Wi-Fi и Bluetooth, портове USB 3.0 и HDMI, както и видеокарта Radeon от ново поколение, предаде TechNews. 
 
С PlayStation 4 човек ще има достъп и до широка гама други развлечения освен игрите - музика, филми. От Sony не съобщиха кога точно се очаква новата конзола, нито на какви цени ще се предлага тя.
 
Източник: dir.bg
Дата: 21.02.2013
Редактор: Veline Nascimento
Сн.: EPA/БГНЕС