Реклама

Фотографски услуги, Сватбена фотография

Фотографите на България

Търсите фотограф във вашият град!

Наши партньори:

Счетоводни услуги

https://www.balancebg.com/

Фотографски  услуги:
 
Изграждане на уеб сайтове
и SEO оптимизация
 
Пътна помощ за цяла България
 
Къща за гости Кристал в Триград

Огнено шоу за сватби и събития

https://www.ognenoshow.com/

Машинно пране на килими

https://www.citycleanbg.eu/

Домашно приготвени сапуни

https://daminaturals.eu/

Уеб дизайн и СЕО оптимизация

Web дизайн и СЕО оптимизация

На най-добри цени

Icn.bg хостинг и домейн

Счетоводна кантора „ИНФО-КОНСУЛТ“ ООД

Здравейте, приятели. Казвам се Галя и съм на 32 години. Родом от Благоевград. От 2015г. имам поставена диагноза Множествена склероза. Това е автоимунно заболяване, което засяга централната нервна система и неминуемо води до трайно обездвижване. В продължение на всички тези години съм опитвала различни методи на лечение, но състоянието ми първоначално постепенно, а след това ускорено, се влошаваше.
Преди година и половина родих най-прекрасното дете на света, което е най-хубавото нещо, което се е случвало в живота ми. За съжаление, след раждането получих много сериозен пристъп и състоянието ми се влоши. Въпреки всички положени усилия от моя страна и от страна на различни специалисти , състоянието ми не се подобрява.
В неспирния процес на проучване за най-различни варианти за лечение на МС в страната и чужбина, открих клиника „Пирогов“ в Москва (Русия), където провеждат терапия посредством химиотерапия и присаждане на стволови клетки. Статистиката сочи, че при 90-95% от пациентите, подложили се на това лечение през последните 10 години, прогреса на болестта е спрян. За да бъде ефикасно то обаче, е жизнено важно да бъде проведено възможно най-скоро. Имам насрочена дата за март 2021 год. и се надявам, че ще мога да се подложа на него.
Сумата, необходима за провеждането на това лечение е на стойност 45 000 евро. Аз и моето семейство, имаме нужда от Вашата помощ. Затова отправям апел към Вас и се надявам да ми помогнете да сбъдна мечтата си, а именно да мога да се движа свободно, да се разхождам и играя с детето си без да изпитвам затруднения.
Дарителска сметка:
IBAN: BG44UNCR70001524242243
Титуляр: Галина Валентинова Манчева-Таранчокова
PayPal:
gallina.mancheva@gmail.com
 
ПОРЪЧАЙТЕ НОВАТА КНИГА НА В.КАРАДЖОВ
Океанска приказка

Неизвестен живот, открит под земята

Според участниците в сътрудничеството за изследване на дълбоките въглеродни обсерватории стотици трилиона квадрилиони живи организми живеят в недрата на Земята, много от които са неизвестни на науката.

Годишната конференция на Американския геофизичен съюз се откри във Вашингтон. Геофизиците от съвместната обсерватория на дълбоките въглероди са подготвили сензационна изненада за откриването на своя форум: те докладват за последните открития, свързани с екосистемата на недрата на нашата планета. Според изследователите общата биомаса на живите същества под повърхността на континентите и океанското дъно е от 15 до 23 гигатона по отношение на чистия въглерод. За сравнение: биомасата на повърхностните микроби се изчислява само на 80 гигатона, а общата маса на човечеството е 0,06 гигатона въглерод.

Сензационният доклад на геофизиците всъщност включва научни резултати, публикувани по-рано, но едва сега са се развили в една впечатляваща картина на подземната биосфера на Земята. Така микробните общности на океанското дъно бяха описани преди няколко години, а точна оценка на микробната популация на континенталните недра - около 10 29 клетки - е представена в скорошна работа на Кара Манябоско и нейните колеги от Центъра за изчислителна биология към Института Флатирон в Ню Йорк.

„Обсерватория с дълбоки въглеродни емисии „Създаден е преди около десет години и обединява над 300 изследователи от 34 страни. Данните, на които се основават оценките на учените, се получават при пробиване на земната кора на повече от 100 точки на различни континенти, както и при пробиване на океанското дъно. В същото време живи организми се намират на дълбочина до 5 км под повърхността на сушата и до 10 км под повърхността на океана.

Според изследователите до 70% от всички видове наземни микроби живеят под земята. Сред тях има няколко преобладаващи, които са открити под всички континенти. Въпросът без отговор е как тези микроби се разпространяват в земните недра на петте континента. Те се движат вътре в дълбините или проникват от повърхността през пукнатини в геоложки образувания? И още един въпрос: тези микроорганизми ли са потомците на най-архаичните форми на живот, които са възникнали и еволюирали в дълбините или са произлезли от повърхностните форми?

Според участниците в сътрудничеството значителна част от подземната биота е съставена от организми, принадлежащи към все още не описани групи, които не могат да се култивират в лабораторни условия. В по-голямата си част те вероятно принадлежат към кралствата на археите и бактериите. Въпреки това един от ръководителите на проекта Мич Согин вярва, че в недрата на планетата ще могат да открият първите, досега неизвестни клонове на дървото на живота. Така обичайното разделение на земния живот на бактерии, археи и еукариоти, предложено през 1977 г. от Карл Уийз, ще бъде поставено под въпрос.

Практическото значение на откритието може да се съди по научната работа, публикувана през лятото в списание Nature. Документът разглежда последиците от инжектирането на въглероден диоксид в земната вътрешност - една от технологиите на геоинженерството, която се надява да намали концентрацията на парникови газове в атмосферата. Оказа се обаче, че подземната биота реагира на притока на въглероден диоксид чрез бързо размножаване, така че растежът на биомаса води до блокиране на газоразпределителните пътища в геоложки образувания.

Откритието на геофизиците беше обявено в онези дни, когато сондата InSight започна да работи на повърхността на Марс, чиито задачи включват дълбоко пробиване на марсиански скали в търсене на следи от марсианския живот. Представените резултати показват, че дори на нашата планета огромна маса от подземни живи същества би могла да съществува без забележими прояви на повърхността и без да привлече вниманието на земните учени. Това означава, че няма и най-малката причина да се изключи съществуването на живот - а именно дълбока биота - на практически нито едно от небесните тела на Слънчевата система и особено на планетите от земната група.

Най-нови

 

Океанска приказкаще Ви потопи в магията на най-ароматното съкровище на света

Как едно бездомно коте става причина писателят Владимир Н. Караджов да започне работа върху втората си книга? Кое е най-ароматното съкровище на света и как е достигнало до нас?

 ПОРЪЧАЙ ПРЕЗ ХЕЛИКОН!

След двегодишна изследователска и писателска работа любопитната история вече очаква своите откриватели. 

Авторът ни поднася своята нова, по-задълбочена и подробна географска приказка, с напълно достоверна научна фактология и все пак, плод на неговата фантазия. Това е и първата приказка в света с научен консултант – доцент по зоология и ботаника, за максимална достоверност на фактите. Като добавка книгата има и страхотни цветни илюстрации от Биляна Караджова.

Историята се базира на една огромна икономическа и ботаническа загадка, която е липсващият ключ към решаването на един близо двехилядигодишен проблем. Той пречи на експанзията на огромно съкровище – един от най-любимите продукти на хората по света, най-популярният и един от най-скъпите, дори и днес. Малобройно индианско племе е единственото в света, което притежава екзотичната стока от незапомнении времена, без да подозира на какво дължи тази чест.  Мнозина се провалят в опитите си да разрешат проблема – професори, търговци, мореплаватели и земевладелци. Накрая световната загадка бива победена от едно дете.

“Океанска приказка” ни разкрива какво се ражда от неразривната връзка между Космоса и Океана. Тя ни среща с героите Канео и Едмънд — две момчета от различни епохи, но с една мечта — да опазят тяхното откритие и да споделят магията му с нас. Книгата е истинско пътешествие във времето — към непознати земи и смели мечти. Героите на автора ни учат за пореден път да вярваме в себе си и да следваме пътя, по който сме тръгнали. Едмънд и Канео оставят следа, която целият свят познава днес. И не само — всички ние можем да усетим и да се насладим на съкровището, което те са съхранили.

 

Поръчай през Хеликон!

 

Заглавие: Океанска приказка

Автор:Владимир Н. Караджов

Страници: 330

Тегло: 510 г.

Дата на издаване: януари 2021

Издател: Фабер

ISBN: 9786190012030

Цена: 20 лв.

Най-четени

Вземи сега с 20% отстъпка , само до 08.12.2020г.
 
Как да се предпазим от вируси?
✔️ Намалете стреса, той отслабва имунитета.
 
✔️ Пийте повече течности-вода с лимон, билков чай.
 
✔️ Снабдете се с нутриенти. В нутримакс,  нутриентите са на макс!
 
✔️ Ефективен при бронхит, астма, пневмония.