Реклама

Фотографски услуги, Сватбена фотография

Фотографите на България

Търсите фотограф във вашият град!

Наши партньори:

Майстори за вашият дом

https://remontibg.eu/

Счетоводни услуги

https://www.balancebg.com/

 
Изграждане на уеб сайтове
и SEO оптимизация
 
Намери работа в тази платформа
 
Пътна помощ за цяла България
 
Къща за гости Кристал в Триград
 
Кемпери под наем в София
 
Виртуален асистент
 
 
Огнено шоу за сватби и събития

https://www.ognenoshow.com/

Машинно пране на килими

https://www.citycleanbg.eu/

Домашно приготвени сапуни

https://daminaturals.eu/

Гипсокартон, шпакловка и боя

Гипсокартон.com

Пътна помощ

Сити Дентал Студио Благоевград

https://www.citydentalstudio.com/

Възстановяване на ДДС от ЕС

https://www.dds-to.com/

 

ИЗПОЛЗВАЙ КОД: NAUCHENSVIAT
И ВЗЕМИ ОТСТЪПКА ОТ 30ЛВ.
Ученето на чужди езици вече е лесно

с езикова школа Бонита!

 

 

Уеб дизайн и СЕО оптимизация

Web дизайн и СЕО оптимизация

На най-добри цени

Icn.bg хостинг и домейн

Счетоводна кантора „ИНФО-КОНСУЛТ“ ООД

Вашият виртуален асистент

   

Научи повече за това как можеш да получиш помощ онлайн

Кемпер под наем от София

кемпер под наем от София

Предложена е теорията за отрицателната маса.

Според съвременните идеи Вселената е 95% съставена от тъмна материя и тъмна енергия, чието комбинирано действие обяснява движението на галактики и звезди в тях. Изглежда, че тези странни физически образувания могат да бъдат комбинирани в едно, ако приемем, че има отрицателна маса.

Във всеки случай подобен метод за красиво опростяване на съвременната космология предлага д-р Джейми Фарнс от Оксфорд, чия статия .Издаден днес в Астрономия и Астрофизика .

Днешните космологични модели практически не ни казват нищо за свойствата на тъмната материя и тъмната енергия, в допълнение към факта, че ги има много, те не взаимодействат с видима материя, освен гравитационна, но в резултат на това галактиката остава стабилна, а Вселената се разширява с ускорение ,

Според Фарнес цялата точка е в знака. Ако приемем, че невидимата част на Вселената има отрицателна маса, тогава тъмната енергия и материята могат да бъдат комбинирани в някакъв аналог на течност (разбира се, това име е за улеснение на разбирането) и обяснява видимите особености на движението на Вселената.

Съществуването на материя с отрицателна маса по-рано беше изключено, тъй като се предполагаше, че плътността й ще намалее с разширяването на Вселената и тя ще я „изтласка“ с по-малка сила. Междувременно, още през 20 век се установи, че Вселената се разширява с ускорение.

Фарнс излезе със заобикаляне на тази трудност с някакъв математически акт за балансиране. В неговия модел материята с отрицателна маса се ражда непрекъснато, което позволява плътността й да не намалява. В тази форма неговата теория е подобна на продукт, който трябва да бъде внимателно обсъждан и критикуван.

Трябва да се отбележи, че предположението за съществуването на отрицателни маси в природата е направено за първи път преди сто години от Алберт Айнщайн, но тогавашното състояние на науката все още не позволява да се подкрепи тази хипотеза с някакъв фактически материал.

Най-нови

 

Океанска приказкаще Ви потопи в магията на най-ароматното съкровище на света

Как едно бездомно коте става причина писателят Владимир Н. Караджов да започне работа върху втората си книга? Кое е най-ароматното съкровище на света и как е достигнало до нас?

 ПОРЪЧАЙ ПРЕЗ ХЕЛИКОН!

След двегодишна изследователска и писателска работа любопитната история вече очаква своите откриватели. 

Авторът ни поднася своята нова, по-задълбочена и подробна географска приказка, с напълно достоверна научна фактология и все пак, плод на неговата фантазия. Това е и първата приказка в света с научен консултант – доцент по зоология и ботаника, за максимална достоверност на фактите. Като добавка книгата има и страхотни цветни илюстрации от Биляна Караджова.

Историята се базира на една огромна икономическа и ботаническа загадка, която е липсващият ключ към решаването на един близо двехилядигодишен проблем. Той пречи на експанзията на огромно съкровище – един от най-любимите продукти на хората по света, най-популярният и един от най-скъпите, дори и днес. Малобройно индианско племе е единственото в света, което притежава екзотичната стока от незапомнении времена, без да подозира на какво дължи тази чест.  Мнозина се провалят в опитите си да разрешат проблема – професори, търговци, мореплаватели и земевладелци. Накрая световната загадка бива победена от едно дете.

“Океанска приказка” ни разкрива какво се ражда от неразривната връзка между Космоса и Океана. Тя ни среща с героите Канео и Едмънд — две момчета от различни епохи, но с една мечта — да опазят тяхното откритие и да споделят магията му с нас. Книгата е истинско пътешествие във времето — към непознати земи и смели мечти. Героите на автора ни учат за пореден път да вярваме в себе си и да следваме пътя, по който сме тръгнали. Едмънд и Канео оставят следа, която целият свят познава днес. И не само — всички ние можем да усетим и да се насладим на съкровището, което те са съхранили.

 

Поръчай през Хеликон!

 

Заглавие: Океанска приказка

Автор:Владимир Н. Караджов

Страници: 330

Тегло: 510 г.

Дата на издаване: януари 2021

Издател: Фабер

ISBN: 9786190012030

Цена: 20 лв.

Най-четени

Вземи сега с 20% отстъпка , само до 08.12.2020г.
 
Как да се предпазим от вируси?
✔️ Намалете стреса, той отслабва имунитета.
 
✔️ Пийте повече течности-вода с лимон, билков чай.
 
✔️ Снабдете се с нутриенти. В нутримакс,  нутриентите са на макс!
 
✔️ Ефективен при бронхит, астма, пневмония.