Реклама

Фотографски услуги, Сватбена фотография

Фотографите на България

Търсите фотограф във вашият град!

Наши партньори:

Счетоводни услуги

https://www.balancebg.com/

Фотографски  услуги:
 
Изграждане на уеб сайтове
и SEO оптимизация
 
Пътна помощ за цяла България
 
Къща за гости Кристал в Триград

Огнено шоу за сватби и събития

https://www.ognenoshow.com/

Машинно пране на килими

https://www.citycleanbg.eu/

Домашно приготвени сапуни

https://daminaturals.eu/

Уеб дизайн и СЕО оптимизация

Web дизайн и СЕО оптимизация

На най-добри цени

Icn.bg хостинг и домейн

Счетоводна кантора „ИНФО-КОНСУЛТ“ ООД

Здравейте, приятели. Казвам се Галя и съм на 32 години. Родом от Благоевград. От 2015г. имам поставена диагноза Множествена склероза. Това е автоимунно заболяване, което засяга централната нервна система и неминуемо води до трайно обездвижване. В продължение на всички тези години съм опитвала различни методи на лечение, но състоянието ми първоначално постепенно, а след това ускорено, се влошаваше.
Преди година и половина родих най-прекрасното дете на света, което е най-хубавото нещо, което се е случвало в живота ми. За съжаление, след раждането получих много сериозен пристъп и състоянието ми се влоши. Въпреки всички положени усилия от моя страна и от страна на различни специалисти , състоянието ми не се подобрява.
В неспирния процес на проучване за най-различни варианти за лечение на МС в страната и чужбина, открих клиника „Пирогов“ в Москва (Русия), където провеждат терапия посредством химиотерапия и присаждане на стволови клетки. Статистиката сочи, че при 90-95% от пациентите, подложили се на това лечение през последните 10 години, прогреса на болестта е спрян. За да бъде ефикасно то обаче, е жизнено важно да бъде проведено възможно най-скоро. Имам насрочена дата за март 2021 год. и се надявам, че ще мога да се подложа на него.
Сумата, необходима за провеждането на това лечение е на стойност 45 000 евро. Аз и моето семейство, имаме нужда от Вашата помощ. Затова отправям апел към Вас и се надявам да ми помогнете да сбъдна мечтата си, а именно да мога да се движа свободно, да се разхождам и играя с детето си без да изпитвам затруднения.
Дарителска сметка:
IBAN: BG44UNCR70001524242243
Титуляр: Галина Валентинова Манчева-Таранчокова
PayPal:
gallina.mancheva@gmail.com
 
ПОРЪЧАЙТЕ НОВАТА КНИГА НА В.КАРАДЖОВ
Океанска приказка

САЩ обявяват правила за изследване на новолунието

Програмата за развитие на природния спътник на Земята продължава да се изпълнява гладко и тъй като този път ще има много по-широки цели, за участниците са необходими определени законови норми. Подобен документ беше публикуван на уебсайта му от Националната администрация по аеронавтика и космическо пространство (НАСА).

Текст съгласие разчита до голяма степен на принципите на Договора за космическо пространство от 1967 г., който беше подписан от над сто страни. Документът, предложен от американската страна, постулира десет основни принципа за изследване на Луната в рамките на настоящата програма "Артемида" (както и последващи мисии до други планети и сателити) и се нарича Artemis Accords. На първо място е необходимо, тъй като вторият опит да се развие най-близкото до нас небесно тяло ще привлече не само правителствените организации на САЩ и техните изпълнители, но и много частни фирми от цял ​​свят, както и чуждестранни правителствени агенции.

Поради това беше необходимо да се определят ключови аспекти на сътрудничеството и работата в космоса. Първо, всички действия, свързани с програмата "Артемида", трябва да имат мирни цели и намерения. На второ място, те трябва да бъдат прозрачни, тоест всички участници трябва максимално и предварително да обявят плана си за действие. Важна е и оперативната съвместимост на основните системи, създадени като част от този гигантски проект. Този момент е изключително важен за общата безопасност и възможността да се оправят навреме.

Говорейки за нея, това е следващата клауза на споразумението. Взаимната помощ при извънредни ситуации е основен принцип на всяко взаимодействие в мирна космическа програма. В допълнение, НАСА предлага задължителна регистрация на всички обекти в космоса, за да се гарантира цялостната сигурност и координация на партньорите. В научната част на програмата участниците ѝ се канят да следват принципите на НАСА - за бързо споделяне на всички данни.

Резултатите от минали лунни мисии заслужават специално споменаване. Всички артефакти с историческо значение участниците в програмата се задължават да спасяват и защитават. Най-обещаващата страна на всякакви такива програми е тяхната търговска или поне пряка практическа полза. Следователно, всички страни по „Споразумението„ Артемида “имат право да извличат необходимите ресурси на Луната, включително минерали. Това обаче трябва да се случи в съответствие с „Договора за космическото пространство“.

За да се избегнат конфликти или евентуални противоречия, всички участници в програмата „Артемида“ или следващите подобни събития ще трябва да определят „безопасни зони“ около местата си на дейност. Тези съобщения трябва да съдържат местоположението на региона, неговите координати и естеството на извършените в него операции. И накрая, за да може интензивната човешка дейност да не превърне орбитата на естествената светлина на Земята и нейната повърхност в още по-опасно и неприязнено място, споразумението предполага, че всички нейни участници ще следват препоръките на ООН за намаляване на количеството космически отломки. Това означава, че всички инструменти и самолети трябва да бъдат изхвърляни, когато е възможно.

Въпреки факта, че Artemis Accords до голяма степен се основава на съществуващи документи, регулиращи дейността на човечеството в космоса, изглежда, че това споразумение е първият пълноправен законов акт, който определя правилата за проучване на друго небесно тяло. Ако някой друг освен САЩ го подпише, разбира се. Прави впечатление, че този документ следва логично в съответствие с политиката, обявена преди това от президента на САЩ Доналд Тръмп. Заслужава да се отбележи, че в Русия това вече бе безпочвено наречено „опит за улавяне на космоса“.

Най-нови

 

Океанска приказкаще Ви потопи в магията на най-ароматното съкровище на света

Как едно бездомно коте става причина писателят Владимир Н. Караджов да започне работа върху втората си книга? Кое е най-ароматното съкровище на света и как е достигнало до нас?

 ПОРЪЧАЙ ПРЕЗ ХЕЛИКОН!

След двегодишна изследователска и писателска работа любопитната история вече очаква своите откриватели. 

Авторът ни поднася своята нова, по-задълбочена и подробна географска приказка, с напълно достоверна научна фактология и все пак, плод на неговата фантазия. Това е и първата приказка в света с научен консултант – доцент по зоология и ботаника, за максимална достоверност на фактите. Като добавка книгата има и страхотни цветни илюстрации от Биляна Караджова.

Историята се базира на една огромна икономическа и ботаническа загадка, която е липсващият ключ към решаването на един близо двехилядигодишен проблем. Той пречи на експанзията на огромно съкровище – един от най-любимите продукти на хората по света, най-популярният и един от най-скъпите, дори и днес. Малобройно индианско племе е единственото в света, което притежава екзотичната стока от незапомнении времена, без да подозира на какво дължи тази чест.  Мнозина се провалят в опитите си да разрешат проблема – професори, търговци, мореплаватели и земевладелци. Накрая световната загадка бива победена от едно дете.

“Океанска приказка” ни разкрива какво се ражда от неразривната връзка между Космоса и Океана. Тя ни среща с героите Канео и Едмънд — две момчета от различни епохи, но с една мечта — да опазят тяхното откритие и да споделят магията му с нас. Книгата е истинско пътешествие във времето — към непознати земи и смели мечти. Героите на автора ни учат за пореден път да вярваме в себе си и да следваме пътя, по който сме тръгнали. Едмънд и Канео оставят следа, която целият свят познава днес. И не само — всички ние можем да усетим и да се насладим на съкровището, което те са съхранили.

 

Поръчай през Хеликон!

 

Заглавие: Океанска приказка

Автор:Владимир Н. Караджов

Страници: 330

Тегло: 510 г.

Дата на издаване: януари 2021

Издател: Фабер

ISBN: 9786190012030

Цена: 20 лв.

Най-четени

Вземи сега с 20% отстъпка , само до 08.12.2020г.
 
Как да се предпазим от вируси?
✔️ Намалете стреса, той отслабва имунитета.
 
✔️ Пийте повече течности-вода с лимон, билков чай.
 
✔️ Снабдете се с нутриенти. В нутримакс,  нутриентите са на макс!
 
✔️ Ефективен при бронхит, астма, пневмония.