Реклама

Фотографски услуги, Сватбена фотография

Фотографите на България

Търсите фотограф във вашият град!

 

ОРИГИНАЛНИ МАРАТОНКИ

    ОРИГИНАЛНИ МАРАТОНКИ

Наши партньори:

Майстори за вашият дом

https://remontibg.eu/

Счетоводни услуги

https://www.balancebg.com/

Счетоводни услуги в София

 
 
Изграждане на уеб сайтове
и SEO оптимизация
 
 
 
Намери работа в тази платформа
 
Пътна помощ за цяла България
 
Къща за гости Кристал в Триград
https://trigradkristal.com/
 
Виртуален асистент
 
 
Машинно пране на килими

https://www.citycleanbg.eu/

Домашно приготвени сапуни

https://daminaturals.eu/

Сватбен фотограф

Сватбен фотограф в София

Пътна помощ в София

Пътна помощ

Сити Дентал Студио Благоевград

https://www.citydentalstudio.com/

Възстановяване на ДДС от ЕС

https://www.dds-to.com/

 

ИЗПОЛЗВАЙ КОД: NAUCHENSVIAT
И ВЗЕМИ ОТСТЪПКА ОТ 30ЛВ.
Ученето на чужди езици вече е лесно

с езикова школа Бонита!

 

 

 

Уеб дизайн и СЕО оптимизация

Web дизайн и СЕО оптимизация

На най-добри цени

Вашият виртуален асистент

   

Научи повече за това как можеш да получиш помощ онлайн

Кемпер под наем от София

кемпер под наем от София  - Кемпери под наем 

- Български език за чужденци,

                                                                         частни уроци по Български и математика

 

Екотуризъм и къща за гости сред природата

Екотуризъм и къща за гости сред природата. В професионалната (както и в академичната) среда има няколко идеалистични определения за екотуризъм, сходни по значение:
 
„Екологичният туризъм или екотуризмът е пътуване с отговорност към околната среда по отношение на необезпокоявани природни територии с цел изследване и наслада на природата и културните забележителности, което насърчава опазването на природата, има„ меко “въздействие върху околната среда и осигурява активно социално-икономическо участие на местните жители и ползите от тази дейност. " Международен съюз за опазване на природата.
„Екотуризмът е отговорно пътуване до природни зони, което насърчава опазването на природата и подобрява благосъстоянието на местните хора“. Обществото за екотуризъм. Екотуризмът е свързан и с посещение на специални места за отдих като къща за гости Кристал в Триград
 
„Екологичният туризъм е туризъм, който включва пътуване до места с относително непокътната природа, за да се добие представа за природните, културни и етнографски особености на района, който не нарушава целостта на екосистемите и създава такива икономически условия, при които защитата на природата и природните ресурси се превръща в полезно за местното население ”. Световен фонд за дива природа.
 
Въз основа на дефинициите се подчертават отличителните черти на екотуризма, формулирани като набор от принципи.
„Отличителната черта на екотуризма е, че той може да предотврати негативно въздействие върху природата и да насърчи туроператорите и туристите да допринасят за опазването на природата и социално-икономическото развитие.“
 
В продължение на четвърт век експертите не са стигнали до консенсус - какво е екологичен туризъм, наричайки едно и също явление или екотуризъм, след това естествен, след това зелен, след това мек екологичен туризъм „това не се прави от мислите и желанията на туроператорите и дори самите туристи, и факта, че използвайки природата за свои цели, те по някакъв начин я влияят върху екологичното състояние на тези места, където се продава този туристически продукт.
 
Екологичният туризъм е единственото направление в туристическата индустрия, което е жизнено заинтересовано да запази своя основен ресурс - природната среда или отделните й компоненти (природни паметници, определени видове животни или растения и др.). Когато местното население е включено в процеса на екотуризъм, те също се интересуват от използването на тези ресурси въз основа на икономическа дейност, а не на оттегляне.
 
Както знаете, в целия ни живот празнуваме много празници - няма значение дали е рожден ден със семейство, Нова година с приятели, сватба на приятел, пътуване до природата с деца или просто парти по някаква причина, основното е, че те има. И всеки сигурно се е чудил неведнъж - как най-добре да го организира, какво да сервира, кого и как да покани и какво да направи, за да не отегчават гостите. И както знаете, организирането на почивка у дома е много по-лесно, отколкото на чист въздух.
 
Тази книга е просто посветена на решаването на въпроси, свързани с провеждането на определени празници сред природата. След като го прочетете, ще разберете по-добре как да ги направите не от същия тип пътувания извън града, а по-скоро забавно и вълнуващо занимание. Разберете какви грешки не трябва да правите, за да не се сринат всичките ви планове, и ще научите и някои интересни факти от историята на събитията на открито. Като цяло, ако скоро планирате почивка с пътуване извън града и не знаете как да го похарчите правилно, или нямате достатъчно идеи.
 
Къмпинг
Както знаете, всяко пътуване до природата е придружено от забавление, релакс и незабравими моменти. Всяко пътуване, било то до гората, до реката или до планината, може да бъде приятно запознаване с природата за всеки. В крайна сметка „зеленият приятел“ пази много загадки, повечето от които хората не са успели да разгадаят досега. Това са всякакви пещери с много подземни проходи.

Най-нови

 

Океанска приказкаще Ви потопи в магията на най-ароматното съкровище на света

Как едно бездомно коте става причина писателят Владимир Н. Караджов да започне работа върху втората си книга? Кое е най-ароматното съкровище на света и как е достигнало до нас?

 ПОРЪЧАЙ ПРЕЗ ХЕЛИКОН!

След двегодишна изследователска и писателска работа любопитната история вече очаква своите откриватели. 

Авторът ни поднася своята нова, по-задълбочена и подробна географска приказка, с напълно достоверна научна фактология и все пак, плод на неговата фантазия. Това е и първата приказка в света с научен консултант – доцент по зоология и ботаника, за максимална достоверност на фактите. Като добавка книгата има и страхотни цветни илюстрации от Биляна Караджова.

Историята се базира на една огромна икономическа и ботаническа загадка, която е липсващият ключ към решаването на един близо двехилядигодишен проблем. Той пречи на експанзията на огромно съкровище – един от най-любимите продукти на хората по света, най-популярният и един от най-скъпите, дори и днес. Малобройно индианско племе е единственото в света, което притежава екзотичната стока от незапомнении времена, без да подозира на какво дължи тази чест.  Мнозина се провалят в опитите си да разрешат проблема – професори, търговци, мореплаватели и земевладелци. Накрая световната загадка бива победена от едно дете.

“Океанска приказка” ни разкрива какво се ражда от неразривната връзка между Космоса и Океана. Тя ни среща с героите Канео и Едмънд — две момчета от различни епохи, но с една мечта — да опазят тяхното откритие и да споделят магията му с нас. Книгата е истинско пътешествие във времето — към непознати земи и смели мечти. Героите на автора ни учат за пореден път да вярваме в себе си и да следваме пътя, по който сме тръгнали. Едмънд и Канео оставят следа, която целият свят познава днес. И не само — всички ние можем да усетим и да се насладим на съкровището, което те са съхранили.

 

Поръчай през Хеликон!

 

Заглавие: Океанска приказка

Автор:Владимир Н. Караджов

Страници: 330

Тегло: 510 г.

Дата на издаване: януари 2021

Издател: Фабер

ISBN: 9786190012030

Цена: 20 лв.

Най-четени

Вземи сега с 20% отстъпка , само до 08.12.2020г.
 
Как да се предпазим от вируси?
✔️ Намалете стреса, той отслабва имунитета.
 
✔️ Пийте повече течности-вода с лимон, билков чай.
 
✔️ Снабдете се с нутриенти. В нутримакс,  нутриентите са на макс!
 
✔️ Ефективен при бронхит, астма, пневмония.