Реклама

Фотографски услуги, Сватбена фотография

Фотографите на България

Търсите фотограф във вашият град!

 

ОРИГИНАЛНИ МАРАТОНКИ

    ОРИГИНАЛНИ МАРАТОНКИ

Наши партньори:

Майстори за вашият дом

https://remontibg.eu/

Счетоводни услуги

https://www.balancebg.com/

Счетоводни услуги в София

 
 
Изграждане на уеб сайтове
и SEO оптимизация
 
 
 
Намери работа в тази платформа
 
Пътна помощ за цяла България
 
Къща за гости Кристал в Триград
https://trigradkristal.com/
 
Виртуален асистент
 
 
Машинно пране на килими

https://www.citycleanbg.eu/

Домашно приготвени сапуни

https://daminaturals.eu/

Сватбен фотограф

Сватбен фотограф в София

Пътна помощ в София

Пътна помощ

Сити Дентал Студио Благоевград

https://www.citydentalstudio.com/

Възстановяване на ДДС от ЕС

https://www.dds-to.com/

 

ИЗПОЛЗВАЙ КОД: NAUCHENSVIAT
И ВЗЕМИ ОТСТЪПКА ОТ 30ЛВ.
Ученето на чужди езици вече е лесно

с езикова школа Бонита!

 

 

 

Уеб дизайн и СЕО оптимизация

Web дизайн и СЕО оптимизация

На най-добри цени

Вашият виртуален асистент

   

Научи повече за това как можеш да получиш помощ онлайн

Кемпер под наем от София

кемпер под наем от София  - Кемпери под наем 

- Български език за чужденци,

                                                                         частни уроци по Български и математика

 

Опазването на околната среда означава защита на хората.

Нищо не е вечно. Пейзажите изчезват, населението умира. Това е естественият ход на нещата. Защо да се опитаме да защитим някого? Най-силните оцеляват, слабите умират - законът на природата. Еколозите постоянно се сблъскват с подобни съображения. Ето защо в тази статия искаме да представим редица убедителни аргументи защо защитата на природата и насърчаването на принципите на устойчивото развитие са важни въпреки всички аргументи на скептиците. 
 

Защитата на околната среда създава работни места и стимулира икономиката

 
 
Хиляди хора работят в областта на опазването на природата в цяла Германия. Тя включва много сектори - от биологично земеделие до производство на енергия от вятър, вода, слънце и биогорива. От инспекция на защитени територии до организиране на туристически маршрути в националните паркове.
 

Защитата на околната среда насърчава научните изследвания и технологичните иновации

 
 
Човекът е научил много от природата и продължава да се учи. Идеята за създаването на първия самолет беше вдъхновена от наблюдението на птиците. Дъждовните гори са най-богатият източник на много лекарства, включително антибиотици или лекарства против малария. Венчелистчетата на Lotus предложиха идеята за производство на повърхности, отблъскващи мръсотията и модерни бои. Почти всяко животно и растение има свои технически тайни, като видяха кои, учените правят открития, а изобретателите създават ноу-хау. С други думи, хората шпионират природата и копират. С изчезването на екосистемите и дивите видове базата за научни изследвания и технологични подобрения драстично намалява.
 

Защитата на околната среда предотвратява природните бедствия

 
 
Природата търси равновесие. Така горите абсорбират CO2, растат и го превръщат в кислород. Това предоставя възможност за живот и забавя климатичните промени. В допълнение, горите провокират дъждове и водния цикъл в природата, допринасяйки за неговото пречистване и превръщайки се в питейна вода. В допълнение, горите и зелените пространства защитават почвата от ерозия и предотвратяват свлачища и лавини. Унищожаването на горите рязко променя климата на цели региони и причинява тяхното обезводняване и опустяване. Или, напротив, може да причини мощни наводнения, водещи до наводняване на цели райони и евакуация на стотици хиляди хора. Внимателното отношение към екосистемите помага да се избегнат подобни неприятности.
 

Екологичните проблеми нямат географски или политически граници и засягат всички

 
 
Понятието „климатични бежанци“ вече навлезе в международния лексикон. Нова Зеландия беше една от първите държави, които официално приемат имигранти от други региони, засегнати от природни бедствия, причинени от климатичните промени. По-нататъшното изменение на климата може да доведе до силни не само икономически, но и политически и икономически шокове. Съответно, борбата за опазване на природата също няма граници: хората от цял ​​свят работят заедно, за да намерят решения на екологичните проблеми и да насърчават модели за устойчиво развитие, отваряйки нови хоризонти за себе си.
 

Защитата на околната среда учи на отговорно отношение към себе си и другите

 
 
В течение на ежедневието ние консумираме световните природни ресурси. В името на производството на плодови сокове, месо, шоколад, палмово масло и други продукти се изсичат цели гори, където живеят милиони живи същества. Промишленото отглеждане на памук води до изчезването на водните тела и отново ускорява климатичните промени и живота на много хора в различни страни. Следователно, ние трябва да следим колко и какво купуваме и как производството на тези стоки се отразява на живота на нашата планета, тоест да поемаме отговорност за нашите действия, защото:
 

Опазването на околната среда означава защита на хората.

 
 
Защитавайки природата, ние защитаваме себе си. Липсата на природни ресурси провокира икономически кризи, войни, епидемии. Дори и малки промени в екосистемата могат да доведат до огромни бедствия. По този начин смъртта или намаляването на популацията на пчелите ще се отрази не само върху производството на мед, но и като цяло върху системата за производство на храни, тъй като пчелите опрашват 80% от полезните и диви растения. Без пчели - без мед, без плодове, много малко зеленчуци. Това води до глад, болести, миграция, политически сътресения и война.
 

Участието в околната среда е източник на радост

 
 
Ние изучаваме природата, възхищаваме се от нея, караме колело или туризъм, плуваме в реки и езера. Запознайте се с мислещи хора. Много туристически региони примамват гости, обещавайки да им покажат точно дивата, недокосната природа. И децата, и възрастните обичат да гледат животни, птици или риби. Всякакви местни успехи - премахването на депата, спасяването на застрашено население, създаването на резервати - стават повод за глобална радост, вдъхновяват всички останали участници в екологичното движение.
 
Ние хората сме част от природата и нейните цикли. Дори ако ни се струва, че „човекът е изучил и завладял природата“, ние сме много зависими от нея. Влиянието ни върху екосистемите има значително отражение върху ежедневието ни. Но те могат да бъдат предвидени и избегнати, ако мислите с главата си и действате внимателно. Но по същия начин може да се насърчи положителната промяна. Дори дребните неща могат да подобрят състоянието на природата и живота ни на планетата

Най-нови

 

Океанска приказкаще Ви потопи в магията на най-ароматното съкровище на света

Как едно бездомно коте става причина писателят Владимир Н. Караджов да започне работа върху втората си книга? Кое е най-ароматното съкровище на света и как е достигнало до нас?

 ПОРЪЧАЙ ПРЕЗ ХЕЛИКОН!

След двегодишна изследователска и писателска работа любопитната история вече очаква своите откриватели. 

Авторът ни поднася своята нова, по-задълбочена и подробна географска приказка, с напълно достоверна научна фактология и все пак, плод на неговата фантазия. Това е и първата приказка в света с научен консултант – доцент по зоология и ботаника, за максимална достоверност на фактите. Като добавка книгата има и страхотни цветни илюстрации от Биляна Караджова.

Историята се базира на една огромна икономическа и ботаническа загадка, която е липсващият ключ към решаването на един близо двехилядигодишен проблем. Той пречи на експанзията на огромно съкровище – един от най-любимите продукти на хората по света, най-популярният и един от най-скъпите, дори и днес. Малобройно индианско племе е единственото в света, което притежава екзотичната стока от незапомнении времена, без да подозира на какво дължи тази чест.  Мнозина се провалят в опитите си да разрешат проблема – професори, търговци, мореплаватели и земевладелци. Накрая световната загадка бива победена от едно дете.

“Океанска приказка” ни разкрива какво се ражда от неразривната връзка между Космоса и Океана. Тя ни среща с героите Канео и Едмънд — две момчета от различни епохи, но с една мечта — да опазят тяхното откритие и да споделят магията му с нас. Книгата е истинско пътешествие във времето — към непознати земи и смели мечти. Героите на автора ни учат за пореден път да вярваме в себе си и да следваме пътя, по който сме тръгнали. Едмънд и Канео оставят следа, която целият свят познава днес. И не само — всички ние можем да усетим и да се насладим на съкровището, което те са съхранили.

 

Поръчай през Хеликон!

 

Заглавие: Океанска приказка

Автор:Владимир Н. Караджов

Страници: 330

Тегло: 510 г.

Дата на издаване: януари 2021

Издател: Фабер

ISBN: 9786190012030

Цена: 20 лв.

Най-четени

Вземи сега с 20% отстъпка , само до 08.12.2020г.
 
Как да се предпазим от вируси?
✔️ Намалете стреса, той отслабва имунитета.
 
✔️ Пийте повече течности-вода с лимон, билков чай.
 
✔️ Снабдете се с нутриенти. В нутримакс,  нутриентите са на макс!
 
✔️ Ефективен при бронхит, астма, пневмония.