Реклама

Фотографски услуги, Сватбена фотография

Фотографите на България

Търсите фотограф във вашият град!

 

ОРИГИНАЛНИ МАРАТОНКИ

    ОРИГИНАЛНИ МАРАТОНКИ

Наши партньори:

Майстори за вашият дом

https://remontibg.eu/

Счетоводни услуги

https://www.balancebg.com/

Счетоводни услуги в София

 
 
Изграждане на уеб сайтове
и SEO оптимизация
 
 
 
Намери работа в тази платформа
 
Пътна помощ за цяла България
 
Къща за гости Кристал в Триград
https://trigradkristal.com/
 
Виртуален асистент
 
 
Машинно пране на килими

https://www.citycleanbg.eu/

Домашно приготвени сапуни

https://daminaturals.eu/

Сватбен фотограф

Сватбен фотограф в София

Пътна помощ в София

Пътна помощ

Сити Дентал Студио Благоевград

https://www.citydentalstudio.com/

Възстановяване на ДДС от ЕС

https://www.dds-to.com/

 

ИЗПОЛЗВАЙ КОД: NAUCHENSVIAT
И ВЗЕМИ ОТСТЪПКА ОТ 30ЛВ.
Ученето на чужди езици вече е лесно

с езикова школа Бонита!

 

 

 

Уеб дизайн и СЕО оптимизация

Web дизайн и СЕО оптимизация

На най-добри цени

Вашият виртуален асистент

   

Научи повече за това как можеш да получиш помощ онлайн

Кемпер под наем от София

кемпер под наем от София  - Кемпери под наем 

- Български език за чужденци,

                                                                         частни уроци по Български и математика

 

Клас на запалимост

Клас на запалимост
Може ли материалът да изгори сам? Да го запалиш и да изгори? Или да го запалите и да не гори? И какво, ако е впрегнато, впрегнато, колко време не може да се запали?
Камъкът не се запалва при температури до 600 градуса по Целзий, стъклото не гори при температури до 500 градуса по Целзий, а глината също не гори. Съответно лидерите с маркировка NG (негорими) са минералната вата и експандираната глина.                  
 
Минералната вата, от гледна точка на пожарната безопасност, е отлична за изолиране на фасадата на жилищни сгради. Често се използва в комбинация с изолационни материали, които са по-малко здрави в този смисъл, които попадат в категориите от „слабо запалим“ (G1) до „лесно запалим“ (G4). PIR компенсира недостатъка си с допълнителни противовъзпалими импрегнации.
Забележка: когато четете новината, че жилищна жилищна сграда с „вентилирана фасада“ е изгоряла заради изолацията, тогава говорим или за неправилен монтаж, когато например те забравят да премахнат запалимия филм от материала, или просто материалът е бил фалшив и некачествен. Всеки основен производител на минерална вата дава сертифицирана гаранция за клас NG.  
Пропускливост на водната пара и абсорбция на вода
Пропускливостта на водната пара е добра, абсорбцията на вода е лоша. Изглежда логично, излиза пара, водата не се натрупва, няма ефект на термос. Естествена вентилация, без конденз и др. Всичко е много правилно. Но нека помислим какъв вид изолация е силна в тези два показателя наведнъж?
Не!
Минералната вата има добри показатели за паропропускливост, но в същото време високо водопоглъщане, следователно самата изолация рискува да натрупа влага и да се деформира с течение на времето. PIR абсолютно не позволява на парата или водата да преминават, но по някаква причина ефектът на термос не притеснява мнозина и PIR има свои собствени 5-10% от пазара в Европа и 76% от пазара на покриви в САЩ .Някой обикновено поставя под съмнение необходимостта от паропропускливост и постига абсолютна херметичност на сградата.
В Русия минералната вата традиционно се използва за изолиране на стените и покрива на рамкова къща или вентилирана фасада и допълнена с мембрани, устойчиви на вятър и влагоустойчивост. PIR, както вече споменахме, със своята супер ниска абсорбция на вода отива към покрива, по-рядко към самата фасада, в зависимост от "обвивката" на панела. Това ще помогне да се създаде запечатана топла стая (не забравяйте, че PIR дойде при нас от космоса), в комбинация с добра вентилационна система, проблемът с паропропускливостта се отстранява от само себе си.
Експандираният полистирол, екструдиран и обикновен, не пропуска пара и не събира вода. Ако се използва неправилно, стаята просто ще бъде сауна. Друг вариант е, че може да се образува плесен. Съответно, експандираният полистирол е подходящ там, където няма нужда да се „изпуска пара”, а основната задача е да се предотврати замръзване: под, слепи зони, бетон, мазе - най-подходящите плочи от пяна тук.
 

Най-нови

 

Океанска приказкаще Ви потопи в магията на най-ароматното съкровище на света

Как едно бездомно коте става причина писателят Владимир Н. Караджов да започне работа върху втората си книга? Кое е най-ароматното съкровище на света и как е достигнало до нас?

 ПОРЪЧАЙ ПРЕЗ ХЕЛИКОН!

След двегодишна изследователска и писателска работа любопитната история вече очаква своите откриватели. 

Авторът ни поднася своята нова, по-задълбочена и подробна географска приказка, с напълно достоверна научна фактология и все пак, плод на неговата фантазия. Това е и първата приказка в света с научен консултант – доцент по зоология и ботаника, за максимална достоверност на фактите. Като добавка книгата има и страхотни цветни илюстрации от Биляна Караджова.

Историята се базира на една огромна икономическа и ботаническа загадка, която е липсващият ключ към решаването на един близо двехилядигодишен проблем. Той пречи на експанзията на огромно съкровище – един от най-любимите продукти на хората по света, най-популярният и един от най-скъпите, дори и днес. Малобройно индианско племе е единственото в света, което притежава екзотичната стока от незапомнении времена, без да подозира на какво дължи тази чест.  Мнозина се провалят в опитите си да разрешат проблема – професори, търговци, мореплаватели и земевладелци. Накрая световната загадка бива победена от едно дете.

“Океанска приказка” ни разкрива какво се ражда от неразривната връзка между Космоса и Океана. Тя ни среща с героите Канео и Едмънд — две момчета от различни епохи, но с една мечта — да опазят тяхното откритие и да споделят магията му с нас. Книгата е истинско пътешествие във времето — към непознати земи и смели мечти. Героите на автора ни учат за пореден път да вярваме в себе си и да следваме пътя, по който сме тръгнали. Едмънд и Канео оставят следа, която целият свят познава днес. И не само — всички ние можем да усетим и да се насладим на съкровището, което те са съхранили.

 

Поръчай през Хеликон!

 

Заглавие: Океанска приказка

Автор:Владимир Н. Караджов

Страници: 330

Тегло: 510 г.

Дата на издаване: януари 2021

Издател: Фабер

ISBN: 9786190012030

Цена: 20 лв.

Най-четени

Вземи сега с 20% отстъпка , само до 08.12.2020г.
 
Как да се предпазим от вируси?
✔️ Намалете стреса, той отслабва имунитета.
 
✔️ Пийте повече течности-вода с лимон, билков чай.
 
✔️ Снабдете се с нутриенти. В нутримакс,  нутриентите са на макс!
 
✔️ Ефективен при бронхит, астма, пневмония.