Реклама

Фотографски услуги, Сватбена фотография

Фотографите на България

Търсите фотограф във вашият град!

 

ОРИГИНАЛНИ МАРАТОНКИ

    ОРИГИНАЛНИ МАРАТОНКИ

Наши партньори:

Майстори за вашият дом

https://remontibg.eu/

Счетоводни услуги

https://www.balancebg.com/

Счетоводни услуги в София

 
 
Изграждане на уеб сайтове
и SEO оптимизация
 
 
 
Намери работа в тази платформа
 
Пътна помощ за цяла България
 
Къща за гости Кристал в Триград
https://trigradkristal.com/
 
Виртуален асистент
 
 
Машинно пране на килими

https://www.citycleanbg.eu/

Домашно приготвени сапуни

https://daminaturals.eu/

Сватбен фотограф

Сватбен фотограф в София

Пътна помощ в София

Пътна помощ

Сити Дентал Студио Благоевград

https://www.citydentalstudio.com/

Възстановяване на ДДС от ЕС

https://www.dds-to.com/

 

ИЗПОЛЗВАЙ КОД: NAUCHENSVIAT
И ВЗЕМИ ОТСТЪПКА ОТ 30ЛВ.
Ученето на чужди езици вече е лесно

с езикова школа Бонита!

 

 

 

Уеб дизайн и СЕО оптимизация

Web дизайн и СЕО оптимизация

На най-добри цени

Вашият виртуален асистент

   

Научи повече за това как можеш да получиш помощ онлайн

Кемпер под наем от София

кемпер под наем от София  - Кемпери под наем 

- Български език за чужденци,

                                                                         частни уроци по Български и математика

 

10 интересни факта за обувките от цял ​​свят

 
  1. Виктория Бекъм е собственик на уникални обувки с ефект на оптична илюзия. Тази обувка от колекцията на дизайнера Антонио Берарди представлява обувка с висок ток, който всъщност липсва. Баланса се получава само благодарение на допълнително претеглената предна част.
  2. Рекламата е двигател в продажбите. Правилната реклама привлича вниманието на потенциалните потребители. До този извод стигна чуждестранният вестник „Огледалото“, който плати на знаменитости да рекламират върху обувките си.
  3. Днес марките Puma и Adidas са сред най-известните на пазара на спортни облекла, но не всички са запознати с тяхната история. Преди почти 90 години братята Даслер основават съвместно предприятие, което за кратко време става световен лидер в производството на спортни обувки. След Втората световна война роднини разделят компанията на две. По същото време Адолф дава името на своята компания Adidas, а Rudolph - RuDa, която по-късно е преименувана на Puma.
  4.  Монголите бяха сред първите, които пробваха високи токчета. Те започнаха да носят тези обувки, с цел краката им да не се изплъзват от седлото по време на езда.
  5. Удобните летни чехли, известни като "шисти", са продукт на съветската фабрика "Полимер", разположена в Ленинградска област. Думата „шисти“ е приета от много купувачи за името на обувката, но всъщност това е града, който правеше чехлите.
  6. Друг вид гумени обувки - галоши се появиха благодарение на южноамериканските индианци. Те потопиха стъпалата на краката си в свежия сок от хевея, растението, което прави каучук. С течение на времето течността се втвърди и се превърна в удобен чифт водоустойчиви обувки.
  7. Познатата дума „безплатно“ преди това имаше съвсем различно значение и означаваше бутлег. Когато долната част на обувката се износи, предприемчивите майстори не я изхвърляха, а просто сменяха неизползваема част и пришиха нова на бутлега. Така ботушите, пришити „безплатно“, струват на купувача много по-евтино.
  8. Белите чехли в Тунис традиционно се дават на булката преди сватбата. Заедно с тях младоженецът подарява на избраницата си бяла ръкавици, възглавница и свещ. Докато огънят гори, булката трябва да има време да украси ръцете си с кана. Едва след това се слагат ръкавици и пантофи.
  9. Едно от изобретенията на Петър I – обувки за бягане тип кънки, донесе идеята за създаване на кънки за пързаляне от Холандци.
  10. Преди повече от 80 години можехте да изберете чифт обувки с помощта на рентгенова снимка на краката си.

 

Източник: e-obuvki.com

Най-нови

 

Океанска приказкаще Ви потопи в магията на най-ароматното съкровище на света

Как едно бездомно коте става причина писателят Владимир Н. Караджов да започне работа върху втората си книга? Кое е най-ароматното съкровище на света и как е достигнало до нас?

 ПОРЪЧАЙ ПРЕЗ ХЕЛИКОН!

След двегодишна изследователска и писателска работа любопитната история вече очаква своите откриватели. 

Авторът ни поднася своята нова, по-задълбочена и подробна географска приказка, с напълно достоверна научна фактология и все пак, плод на неговата фантазия. Това е и първата приказка в света с научен консултант – доцент по зоология и ботаника, за максимална достоверност на фактите. Като добавка книгата има и страхотни цветни илюстрации от Биляна Караджова.

Историята се базира на една огромна икономическа и ботаническа загадка, която е липсващият ключ към решаването на един близо двехилядигодишен проблем. Той пречи на експанзията на огромно съкровище – един от най-любимите продукти на хората по света, най-популярният и един от най-скъпите, дори и днес. Малобройно индианско племе е единственото в света, което притежава екзотичната стока от незапомнении времена, без да подозира на какво дължи тази чест.  Мнозина се провалят в опитите си да разрешат проблема – професори, търговци, мореплаватели и земевладелци. Накрая световната загадка бива победена от едно дете.

“Океанска приказка” ни разкрива какво се ражда от неразривната връзка между Космоса и Океана. Тя ни среща с героите Канео и Едмънд — две момчета от различни епохи, но с една мечта — да опазят тяхното откритие и да споделят магията му с нас. Книгата е истинско пътешествие във времето — към непознати земи и смели мечти. Героите на автора ни учат за пореден път да вярваме в себе си и да следваме пътя, по който сме тръгнали. Едмънд и Канео оставят следа, която целият свят познава днес. И не само — всички ние можем да усетим и да се насладим на съкровището, което те са съхранили.

 

Поръчай през Хеликон!

 

Заглавие: Океанска приказка

Автор:Владимир Н. Караджов

Страници: 330

Тегло: 510 г.

Дата на издаване: януари 2021

Издател: Фабер

ISBN: 9786190012030

Цена: 20 лв.

Най-четени

Вземи сега с 20% отстъпка , само до 08.12.2020г.
 
Как да се предпазим от вируси?
✔️ Намалете стреса, той отслабва имунитета.
 
✔️ Пийте повече течности-вода с лимон, билков чай.
 
✔️ Снабдете се с нутриенти. В нутримакс,  нутриентите са на макс!
 
✔️ Ефективен при бронхит, астма, пневмония.