Реклама

Фотографски услуги, Сватбена фотография

Фотографите на България

Търсите фотограф във вашият град!

 

ОРИГИНАЛНИ МАРАТОНКИ

    ОРИГИНАЛНИ МАРАТОНКИ

Наши партньори:

Майстори за вашият дом

https://remontibg.eu/

Счетоводни услуги

https://www.balancebg.com/

Счетоводни услуги в София

 
 
Изграждане на уеб сайтове
и SEO оптимизация
 
 
 
Намери работа в тази платформа
 
Пътна помощ за цяла България
 
Къща за гости Кристал в Триград
https://trigradkristal.com/
 
Виртуален асистент
 
 
Машинно пране на килими

https://www.citycleanbg.eu/

Домашно приготвени сапуни

https://daminaturals.eu/

Сватбен фотограф

Сватбен фотограф в София

Пътна помощ в София

Пътна помощ

Сити Дентал Студио Благоевград

https://www.citydentalstudio.com/

Възстановяване на ДДС от ЕС

https://www.dds-to.com/

 

ИЗПОЛЗВАЙ КОД: NAUCHENSVIAT
И ВЗЕМИ ОТСТЪПКА ОТ 30ЛВ.
Ученето на чужди езици вече е лесно

с езикова школа Бонита!

 

 

 

Уеб дизайн и СЕО оптимизация

Web дизайн и СЕО оптимизация

На най-добри цени

Вашият виртуален асистент

   

Научи повече за това как можеш да получиш помощ онлайн

Кемпер под наем от София

кемпер под наем от София  - Кемпери под наем 

- Български език за чужденци,

                                                                         частни уроци по Български и математика

 

Стиропорът е изобретен в Германия и екструдиран в САЩ

 
Веригата е следната: стиренът е открит за първи път през 1831 г. в Германия, сто години по-късно полистиролът се появява в Германия, експандираният полистирол е получен за пръв път във Франция през 1928 г., а BASF започва да го произвежда и патентова през 1949 г. В САЩ патент за екструдиран пенополистирол е получен дори по-рано, отколкото за обикновения - през 1944 година.
В Швеция, по същото време, Карл Мънтерс от Electrolux се смята за изобретател на пяна.
Мехурчета от газ от бутен се разтварят в полистирол и след това под въздействието на пара се получават гранули, 70 пъти по-големи от първоначалния размер.
Пенопластът е 98% въздух.
Пенопластът е супер лек материал с добри топло и звукоизолационни характеристики и, което е важно, евтин. Съвременната пяна се обработва с огнезащитно средство, благодарение на което пяната не се запалва, въпреки че постепенно изгаря.
Има недостатъци: пяната е паронепропусклива, крехка и в същото време неудобна за работа - само с горещ нож, запалимост (клас G1 и G2) и противоречива екологичност.
Експандираният полистирол се използва за изолиране на фасади на сгради (при условие, че е клас на запалимост G1), топлоизолация на тръби, както и в пътното строителство.
Екструдираният пенополистирол е добър за топлоизолация на пода и основата, така че бетонът да не замръзва. Той е по-издръжлив и все още водоустойчив. Ето още по-запалими - клас G3 и G4.
 
Полиуретанова пяна, открита в Германия
Основата на PIR изолацията е полиуретанова пяна, която за първи път е получена като пяна от германския химик Ото Байер през 1937 година. Изобретението беше почти незабавно отнесено към самолетостроенето, лекият и издръжлив материал издържа на луди температурни промени, които бяха полезни в ракетостроенето.
PIR е дошъл на нашата земя под формата на полиизоциануратна пяна с различни видове покрития: ламинирано или релефно фолио, фибростъкло с минерално свързващо вещество или импрегнирано с битум, занаятчийска хартия - собствена версия за различни цели. Например, за фасади е по-добре да вземете стъклено влакно, което е идеално за довършителни работи.
Не поддържа горенето и не разпространява пламък, най-ниската топлопроводимост от всички съществуващи топлоизолации, но нулевата паропропускливост, посредствената звукоизолация и високата цена все още не позволяват на PIR да разлюля руската зала докрай.
Обхват: топлоизолация на фасади, покриви, тръби и въздуховоди. Обикновено PIR се използва за топли подове и топли стени, бани и сауни.
Вместо ненужни думи, оставете цифрите да говорят.
 

Най-нови

 

Океанска приказкаще Ви потопи в магията на най-ароматното съкровище на света

Как едно бездомно коте става причина писателят Владимир Н. Караджов да започне работа върху втората си книга? Кое е най-ароматното съкровище на света и как е достигнало до нас?

 ПОРЪЧАЙ ПРЕЗ ХЕЛИКОН!

След двегодишна изследователска и писателска работа любопитната история вече очаква своите откриватели. 

Авторът ни поднася своята нова, по-задълбочена и подробна географска приказка, с напълно достоверна научна фактология и все пак, плод на неговата фантазия. Това е и първата приказка в света с научен консултант – доцент по зоология и ботаника, за максимална достоверност на фактите. Като добавка книгата има и страхотни цветни илюстрации от Биляна Караджова.

Историята се базира на една огромна икономическа и ботаническа загадка, която е липсващият ключ към решаването на един близо двехилядигодишен проблем. Той пречи на експанзията на огромно съкровище – един от най-любимите продукти на хората по света, най-популярният и един от най-скъпите, дори и днес. Малобройно индианско племе е единственото в света, което притежава екзотичната стока от незапомнении времена, без да подозира на какво дължи тази чест.  Мнозина се провалят в опитите си да разрешат проблема – професори, търговци, мореплаватели и земевладелци. Накрая световната загадка бива победена от едно дете.

“Океанска приказка” ни разкрива какво се ражда от неразривната връзка между Космоса и Океана. Тя ни среща с героите Канео и Едмънд — две момчета от различни епохи, но с една мечта — да опазят тяхното откритие и да споделят магията му с нас. Книгата е истинско пътешествие във времето — към непознати земи и смели мечти. Героите на автора ни учат за пореден път да вярваме в себе си и да следваме пътя, по който сме тръгнали. Едмънд и Канео оставят следа, която целият свят познава днес. И не само — всички ние можем да усетим и да се насладим на съкровището, което те са съхранили.

 

Поръчай през Хеликон!

 

Заглавие: Океанска приказка

Автор:Владимир Н. Караджов

Страници: 330

Тегло: 510 г.

Дата на издаване: януари 2021

Издател: Фабер

ISBN: 9786190012030

Цена: 20 лв.

Най-четени

Вземи сега с 20% отстъпка , само до 08.12.2020г.
 
Как да се предпазим от вируси?
✔️ Намалете стреса, той отслабва имунитета.
 
✔️ Пийте повече течности-вода с лимон, билков чай.
 
✔️ Снабдете се с нутриенти. В нутримакс,  нутриентите са на макс!
 
✔️ Ефективен при бронхит, астма, пневмония.