Реклама

Фотографски услуги, Сватбена фотография

Фотографите на България

Търсите фотограф във вашият град!

 

ОРИГИНАЛНИ МАРАТОНКИ

    ОРИГИНАЛНИ МАРАТОНКИ

Наши партньори:

Майстори за вашият дом

https://remontibg.eu/

Счетоводни услуги

https://www.balancebg.com/

Счетоводни услуги в София

 
 
Изграждане на уеб сайтове
и SEO оптимизация
 
 
 
Намери работа в тази платформа
 
Пътна помощ за цяла България
 
Къща за гости Кристал в Триград
https://trigradkristal.com/
 
Виртуален асистент
 
 
Машинно пране на килими

https://www.citycleanbg.eu/

Домашно приготвени сапуни

https://daminaturals.eu/

Сватбен фотограф

Сватбен фотограф в София

Пътна помощ в София

Пътна помощ

Сити Дентал Студио Благоевград

https://www.citydentalstudio.com/

Възстановяване на ДДС от ЕС

https://www.dds-to.com/

 

ИЗПОЛЗВАЙ КОД: NAUCHENSVIAT
И ВЗЕМИ ОТСТЪПКА ОТ 30ЛВ.
Ученето на чужди езици вече е лесно

с езикова школа Бонита!

 

 

 

Уеб дизайн и СЕО оптимизация

Web дизайн и СЕО оптимизация

На най-добри цени

Вашият виртуален асистент

   

Научи повече за това как можеш да получиш помощ онлайн

Кемпер под наем от София

кемпер под наем от София  - Кемпери под наем 

- Български език за чужденци,

                                                                         частни уроци по Български и математика

 

Как да премахнете миризмата на животни от килима

Съвети за премахване на урина от домашни любимци от килима:

Много хора се сблъскват с миризмата на урина на домашни любимци (по време на заболяване или изхождане). Отстраняването на миризми от домашни любимци от килима може да изглежда страшна задача на практика, но в крайна сметка познаването на правилните стъпки може да бъде успешно.

Доверете се на професионалистите от Cityclean при пране на килими в Благоевград и региона.

 

Ако трябва да премахнете обичайните животински миризми от вашия килим, цялата сода за хляб формулира и неутрализира неприятните миризми. Содата за хляб трябва да се нанесе и да се втвърди в продължение на няколко часа, преди да я почистите с прахосмукачка. Това може да помогне с общата миризма на животни от вълна, но не работи за урината. Преди да използвате сода за хляб, за да премахнете миризмата на урина, трябва да завършите други стъпки за почистване. Пране на килими в Дупница.

Бързи действия:

Винаги, когато е възможно, е много важно да се справите с инцидент с урина веднага след като се е случило. По време на първоначалното почистване е възможна първата линия на защита срещу продължителни миризми за отстраняване на възможно най-много урина. Ще имаш нужда: 

абсрбиращи кърпи или хартиени кърпи 

вестници 

тежък предмет 

След като се открият свежи петна от урина, отгоре трябва да се поставят слоеве абсорбиращи кърпи. Вестниците, които са абсорбиращи, могат да се прилагат и върху върховете на други кърпи. (Вестникът обаче не трябва да се поставя до килима, защото мастилото ще се зацапа с влакната на килима.) Върху кърпи и вестници трябва да се постави тежък предмет или да стоите върху тях. Натискът ще помогне на кърпата да абсорбира всяка урина, която се е просмукала в тапицерията.

 

След като кърпите са мокри, те трябва да бъдат заменени със сухи кърпи и процесът се повтаря. Трябва да се използват нови кърпи, докато се абсорбира максималното количество урина. Това не е абсолютно необходимо, независимо колко време отнема. Всяка урина може да остане трайно и да причини неприятни миризми.

Ако на килима се открие урина след изсушаване, може да се използва студена вода, за да се успокои миризмата на урина и да се позволи да се абсорбира. Няколко чаши вода трябва да се излеят върху петното, за да се разлее тапицерията. След накисване за няколко минути, миризмата може да се абсорбира с кърпи и вестници, както е описано по-горе.

Премахване на миризма на урина:

Когато почиствате урината от тапицерията, е важно да използвате почистващ препарат, който може да неутрализира и унищожи съединенията, причиняващи миризма. Содата и оцетът могат естествено да неутрализират миризмите. Оцетът е добро средство за премахване на петна и може да се използва вместо търговски препарат за почистване.

Чрез комбиниране на една чаша обикновен бял оцет, една чаша вода и 1/4 чаша сода за хляб с влажна кърпа или четка е възможно да се премахне зацапаното място. Мястото трябва да изсъхне напълно, което може да отнеме четири до осем часа. След като изсъхне, миризмата на оцет ще изчезне и содата може да се събира с домашна прахосмукачка.

 

Ако предпочитате да използвате специален препарат, е важно да изберете такъв, който съдържа живи ензими. Те работят за премахване на миризмите от животни, тъй като те буквално са базирани на бактерии, което причинява лоши миризми. Продуктът трябва да се използва съгласно указанията на етикета.

 

Местоположение на миризма на животни:

 

Може да успеете да откриете миризмата на урина, но може да не успеете да разберете нейния произход. Бърз и лесен начин за намиране на тези скрити петна от урина е използването на черна светлина. Когато стаята е тъмна, черната светлина на лампата може да се включи и да разкрие всякакви области на урина с ярко бяло или жълто сияние. След като намерите място, можете да го почистите както обикновено.

 

Преди да премахнете миризмите на домашни любимци от килима, трябва да проверите чистотата в скрито място, в килера или в ъгъла. Почистващият препарат може да се нанесе върху малка площ, която след около 24 часа трябва да се тества за цвят.

Влияе ли домашният ви килим на вашето здраве и настроение? Вероятно знаете отговора. Ако той държи в недрата си нечуплива мръсотия, миризми и колонии от онези най-лоши прахови акари (виждали ли сте техните портрети в интернет?) - разбира се, това ще повлияе на вашето благосъстояние, защото трябва да дишате не най-полезния въздух. И ако вашият килим, освен дизайнерски орнаменти, е украсен с петна, битката, с която сте загубили, едва ли ви повдига настроението.

 

Дори и най-обсебената домакиня, която всеки ден почиства килимите си с пране на прахосмукачка, за съжаление не е в състояние да направи невъзможното - да премахне праха, който е "потънал" дълбоко във влакната, упоритата миризма и сложните петна. Просто защото това изисква сложно оборудване, специални инструменти и екип от професионалисти. Всичко това е в „Европейското химическо чистене Apetta“, което е готово да ви спести от главоболия и разочарования, прах и петна и дори избелващи четки, които са загубили своята презентация на любимия ви килим!

 

Вашите килими не се нуждаят от професионално почистване всеки ден. Умното решение е да изпращате килима за тази процедура на всеки шест месеца. Разбира се, ако говорим за петна, то това е по-скоро спешна мярка, която е по-добре да не се отлага. Процедурата обикновено отнема 5-10 дни.

 

Най-нови

 

Океанска приказкаще Ви потопи в магията на най-ароматното съкровище на света

Как едно бездомно коте става причина писателят Владимир Н. Караджов да започне работа върху втората си книга? Кое е най-ароматното съкровище на света и как е достигнало до нас?

 ПОРЪЧАЙ ПРЕЗ ХЕЛИКОН!

След двегодишна изследователска и писателска работа любопитната история вече очаква своите откриватели. 

Авторът ни поднася своята нова, по-задълбочена и подробна географска приказка, с напълно достоверна научна фактология и все пак, плод на неговата фантазия. Това е и първата приказка в света с научен консултант – доцент по зоология и ботаника, за максимална достоверност на фактите. Като добавка книгата има и страхотни цветни илюстрации от Биляна Караджова.

Историята се базира на една огромна икономическа и ботаническа загадка, която е липсващият ключ към решаването на един близо двехилядигодишен проблем. Той пречи на експанзията на огромно съкровище – един от най-любимите продукти на хората по света, най-популярният и един от най-скъпите, дори и днес. Малобройно индианско племе е единственото в света, което притежава екзотичната стока от незапомнении времена, без да подозира на какво дължи тази чест.  Мнозина се провалят в опитите си да разрешат проблема – професори, търговци, мореплаватели и земевладелци. Накрая световната загадка бива победена от едно дете.

“Океанска приказка” ни разкрива какво се ражда от неразривната връзка между Космоса и Океана. Тя ни среща с героите Канео и Едмънд — две момчета от различни епохи, но с една мечта — да опазят тяхното откритие и да споделят магията му с нас. Книгата е истинско пътешествие във времето — към непознати земи и смели мечти. Героите на автора ни учат за пореден път да вярваме в себе си и да следваме пътя, по който сме тръгнали. Едмънд и Канео оставят следа, която целият свят познава днес. И не само — всички ние можем да усетим и да се насладим на съкровището, което те са съхранили.

 

Поръчай през Хеликон!

 

Заглавие: Океанска приказка

Автор:Владимир Н. Караджов

Страници: 330

Тегло: 510 г.

Дата на издаване: януари 2021

Издател: Фабер

ISBN: 9786190012030

Цена: 20 лв.

Най-четени

Вземи сега с 20% отстъпка , само до 08.12.2020г.
 
Как да се предпазим от вируси?
✔️ Намалете стреса, той отслабва имунитета.
 
✔️ Пийте повече течности-вода с лимон, билков чай.
 
✔️ Снабдете се с нутриенти. В нутримакс,  нутриентите са на макс!
 
✔️ Ефективен при бронхит, астма, пневмония.