Реклама

Фотографски услуги, Сватбена фотография

Фотографите на България

Търсите фотограф във вашият град!

 

ОРИГИНАЛНИ МАРАТОНКИ

    ОРИГИНАЛНИ МАРАТОНКИ

Наши партньори:

Майстори за вашият дом

https://remontibg.eu/

Счетоводни услуги

https://www.balancebg.com/

Счетоводни услуги в София

 
 
Изграждане на уеб сайтове
и SEO оптимизация
 
 
 
Намери работа в тази платформа
 
Пътна помощ за цяла България
 
Къща за гости Кристал в Триград
https://trigradkristal.com/
 
Виртуален асистент
 
 
Машинно пране на килими

https://www.citycleanbg.eu/

Домашно приготвени сапуни

https://daminaturals.eu/

Сватбен фотограф

Сватбен фотограф в София

Пътна помощ в София

Пътна помощ

Сити Дентал Студио Благоевград

https://www.citydentalstudio.com/

Възстановяване на ДДС от ЕС

https://www.dds-to.com/

 

ИЗПОЛЗВАЙ КОД: NAUCHENSVIAT
И ВЗЕМИ ОТСТЪПКА ОТ 30ЛВ.
Ученето на чужди езици вече е лесно

с езикова школа Бонита!

 

 

 

Уеб дизайн и СЕО оптимизация

Web дизайн и СЕО оптимизация

На най-добри цени

Вашият виртуален асистент

   

Научи повече за това как можеш да получиш помощ онлайн

Кемпер под наем от София

кемпер под наем от София  - Кемпери под наем 

- Български език за чужденци,

                                                                         частни уроци по Български и математика

 

Електронните цигари не генерират токсини

Електронните цигари не генерират токсини

 

Проучванията потвърждават, че електронните цигари практически не генерират токсини.

Активистите срещу тютюнопушенето и служителите в общественото здравеопазване, които поставят под въпрос ползата от електронните цигари за намаляване на свързаните с тютюна болести, често говорят така, сякаш съдържанието на аерозола, генериран от електронните цигари е нещо мистериозно. Всъщност липсата на горене прави електронните цигари по-безопасни от конвенционалния вид цигари с тютюн.

 

Какво съдържат електронните цигари

Според направено проучване, разглеждащо дузина марки електронни цигари, налични в Полша, се установява, че „нивата на потенциално токсични съединения в парите на електронните цигари са 9–450 пъти по-ниски от тези в дима от конвенционални цигари и в много случаи сравними с количествата, които се съдържат във фармацевтичните заместители [на никотин]."

Ново проучване на водещи американски и британски марки, докладвано в регулаторната токсикология и фармакология, потвърждава тази теза, като установява, че нивата на потенциално проблемните вещества в аерозола за електронни цигари са приблизително същите като тези, открити в околния въздух. За своя анализ изследователите избраха три вкуса на електронни цигари, които представляват около 50 процента от американския пазар и два вкуса на електронни цигари, които представляват около 30 процента от електронните цигари, продавани във Великобритания. От тези продукти с проби от въздух и с дим, генериран от три водещи марки и разновидности цигари. Ето какво откриха:

Аерозолите за електронни цигари се състоят главно от глицерин или пропилей гликол (70% до 85%), вода (10% до 19%), ароматизатор (3% до 11%) и никотин (1% до 2%). Изследователите са измерили осем вида HPHC: въглероден окис, карбонили, феноли, летливи вещества, метали, специфични за тютюна нитрозамини, полиароматични амини и полиароматични въглеводороди. Комбинираното тегло на всички тези вещества във 99 вдишвания от един вид електронна цигара (което се оказа типично) е по-малко от 0,17 милиграма. Това е почти същото като общото количество HPHC (0,16 милиграма), открито в 99 вдъхвания въздух. За разлика от това, една тютюнева цигара генерира 30,6 милиграма HPHC - 180 пъти повече от електронната цигара. На вдишване традиционната цигара генерира 3 357 нанограма HPHC - около 2000 пъти повече от електронната цигара. Както и да го разглеждате, разликата е огромна.

 

Означава ли това, че парите на електронната цигара са почти толкова безопасни, колкото въздуха?

В светлината на данни като тези, които предполагат, че изпаренията на електронните цигари не са толкова опасни, колкото тези на тютюневия дим, законодателите и служителите в областта на общественото здраве заявяват следното.  Установено е, че основният и вторичният аерозол за електронни цигари съдържа поне десет химикала, които са в списъка на калифорнийското предложение на 65-те химикали, за които е известно, че причиняват увреждания на здравето. Никога не бихте предположили обаче, че цитираните токсични химикали присъстват в аерозола за електронни цигари в нива, почти неразличими от тези във въздуха, които всички ние дишаме в момента.

 

Ползата от електронните цигари

В голямо рандомизирано, контролирано проучване изследователи установяват, че пушачите, които са използвали електронни цигари, за да им помогнат да се откажат, са по-малко склонни да започнат да пушат отново поне една година, в сравнение с тези, които са използвали други помощни средства като никотинова дъвка или пластири 1.. Като цяло проучванията откриват сериозни доказателства за ползата от електронните цигари пред другите стратегии за отказване - включително никотинозаместителната терапия, комбинирана с антидепресанти.

Също така е трудно да се каже дали скорошните резултати ще се превърнат в реалния свят, където електронните цигари се променят бързо. Това може да е основната грижа за здравето. Привържениците на електронните цигари виждат начин да помогнат на милионите, които се опитват да се откажат от пушенето и да спрат тежката вреда, причинена от тютюна. Смята се, че в САЩ вече има около 2,5 милиона потребители на електронни цигари. Сравнително има около половин милион потребители във Великобритания и нараства.

 

Най-нови

 

Океанска приказкаще Ви потопи в магията на най-ароматното съкровище на света

Как едно бездомно коте става причина писателят Владимир Н. Караджов да започне работа върху втората си книга? Кое е най-ароматното съкровище на света и как е достигнало до нас?

 ПОРЪЧАЙ ПРЕЗ ХЕЛИКОН!

След двегодишна изследователска и писателска работа любопитната история вече очаква своите откриватели. 

Авторът ни поднася своята нова, по-задълбочена и подробна географска приказка, с напълно достоверна научна фактология и все пак, плод на неговата фантазия. Това е и първата приказка в света с научен консултант – доцент по зоология и ботаника, за максимална достоверност на фактите. Като добавка книгата има и страхотни цветни илюстрации от Биляна Караджова.

Историята се базира на една огромна икономическа и ботаническа загадка, която е липсващият ключ към решаването на един близо двехилядигодишен проблем. Той пречи на експанзията на огромно съкровище – един от най-любимите продукти на хората по света, най-популярният и един от най-скъпите, дори и днес. Малобройно индианско племе е единственото в света, което притежава екзотичната стока от незапомнении времена, без да подозира на какво дължи тази чест.  Мнозина се провалят в опитите си да разрешат проблема – професори, търговци, мореплаватели и земевладелци. Накрая световната загадка бива победена от едно дете.

“Океанска приказка” ни разкрива какво се ражда от неразривната връзка между Космоса и Океана. Тя ни среща с героите Канео и Едмънд — две момчета от различни епохи, но с една мечта — да опазят тяхното откритие и да споделят магията му с нас. Книгата е истинско пътешествие във времето — към непознати земи и смели мечти. Героите на автора ни учат за пореден път да вярваме в себе си и да следваме пътя, по който сме тръгнали. Едмънд и Канео оставят следа, която целият свят познава днес. И не само — всички ние можем да усетим и да се насладим на съкровището, което те са съхранили.

 

Поръчай през Хеликон!

 

Заглавие: Океанска приказка

Автор:Владимир Н. Караджов

Страници: 330

Тегло: 510 г.

Дата на издаване: януари 2021

Издател: Фабер

ISBN: 9786190012030

Цена: 20 лв.

Най-четени

Вземи сега с 20% отстъпка , само до 08.12.2020г.
 
Как да се предпазим от вируси?
✔️ Намалете стреса, той отслабва имунитета.
 
✔️ Пийте повече течности-вода с лимон, билков чай.
 
✔️ Снабдете се с нутриенти. В нутримакс,  нутриентите са на макс!
 
✔️ Ефективен при бронхит, астма, пневмония.