Реклама

Фотографски услуги, Сватбена фотография

Фотографите на България

Търсите фотограф във вашият град!

 

ОРИГИНАЛНИ МАРАТОНКИ

    ОРИГИНАЛНИ МАРАТОНКИ

Наши партньори:

Майстори за вашият дом

https://remontibg.eu/

Счетоводни услуги

https://www.balancebg.com/

Счетоводни услуги в София

 
 
Изграждане на уеб сайтове
и SEO оптимизация
 
 
 
Намери работа в тази платформа
 
Пътна помощ за цяла България
 
Къща за гости Кристал в Триград
https://trigradkristal.com/
 
Виртуален асистент
 
 
Машинно пране на килими

https://www.citycleanbg.eu/

Домашно приготвени сапуни

https://daminaturals.eu/

Сватбен фотограф

Сватбен фотограф в София

Пътна помощ в София

Пътна помощ

Сити Дентал Студио Благоевград

https://www.citydentalstudio.com/

Възстановяване на ДДС от ЕС

https://www.dds-to.com/

 

ИЗПОЛЗВАЙ КОД: NAUCHENSVIAT
И ВЗЕМИ ОТСТЪПКА ОТ 30ЛВ.
Ученето на чужди езици вече е лесно

с езикова школа Бонита!

 

 

 

Уеб дизайн и СЕО оптимизация

Web дизайн и СЕО оптимизация

На най-добри цени

Вашият виртуален асистент

   

Научи повече за това как можеш да получиш помощ онлайн

Кемпер под наем от София

кемпер под наем от София  - Кемпери под наем 

- Български език за чужденци,

                                                                         частни уроци по Български и математика

 

Пътна помощ в Банско и Разлог

Неравномерни пролуки между частите

Когато избирате автомобил, обърнете внимание на разстоянията между частите. Те трябва да са четни и еднакви по симетрични части. Измерете с линийка за точност. Неравномерните пролуки показват нарушение на геометрията на тялото. Ако се съмнявате, тогава е по-добре да огледате подобна кола и да се уверите, че хлабините съвпадат. Нашият екип от пътна помощ в Банско ще ви помогне да разберете случвало ли се е нещо с вашият автомобил.

 

Как да изберем употребявана кола?

Неравномерни празнини между частите

 Трудности и чужди звуци при отваряне и затваряне на врати

Преди да изберете употребяван автомобил, препоръчваме да проверите точността на вратите в отворите. Отворете и затворете всяка врата, багажник и качулка. Вратите трябва да се отварят и затварят лесно и без чужди звуци. Огледайте отворите и стълбовете на вратите - ако вратите влизат неравномерно в отвора, върху тях остават симетрични драскотини. В изправен използван автомобил вратите ясно влизат в отворите, отварят се и се затварят без странични звуци и не оставят драскотини. Пътна помощ и опитен механик може да дойде на оглед преди да се наложи за да купите вашият автомобил. Екипът на пътна помощ в Разлог има опит в огледите, доверете ни се.

Признаци на фабрично заваряване

Огледайте заваръчните шевове в багажника и под капака. На специална естакада или на асансьор проверете страничните елементи за заваряване. Видимите заварки са ясна индикация за ремонта. Фабричното заваряване се извършва точково, без шевове.

След фабрично заваряване на повърхността остават спретнати кръгли следи, които се покриват с твърд уплътнител и след това с боя.

Квалифицираните културисти също правят точково заваряване. Трудно е да се разграничи от фабричния, дори за опитни купувачи. Ако сте уверени в себе си, проверете съответствието на местата и вида на закрепване на пластмасовите елементи на отделението на двигателя към частите на тялото. Уверете се, че няма допълнителни точки на заваряване, които се различават от фабричните.

Сравнете усещането за твърдост на уплътнителя с наличните фуги. Фабричният уплътнител е твърд, ако натиснете точката на заваряване, боята ще запази външния си вид непроменен. Нефабричен уплътнител - мек.

Следи от отстраняване на крепежни елементи

Проверете наличните болтове и нитове - те трябва да бъдат боядисани в цвят на корпуса. Ако на болтовете има драскотини или други следи от отстраняване, тогава частта е била отстранена за боядисване. Погледнете отблизо скритите пространства - двигателното отделение, дъното на багажното отделение и долната страна на задните калници.

Марки за сваляне на крепежни елементи

Нефабрична изолация на багажника

Проверете отделението за резервно колело в багажника. Чужд материал или нефабрична звукоизолация на багажник на употребяван автомобил често се използва за прикриване на възстановяването от инцидент. За да разберете как трябва да изглежда пода на багажника, огледайте две или три коли от същия модел и година на производство или нова кола в автокъща.

Най-нови

 

Океанска приказкаще Ви потопи в магията на най-ароматното съкровище на света

Как едно бездомно коте става причина писателят Владимир Н. Караджов да започне работа върху втората си книга? Кое е най-ароматното съкровище на света и как е достигнало до нас?

 ПОРЪЧАЙ ПРЕЗ ХЕЛИКОН!

След двегодишна изследователска и писателска работа любопитната история вече очаква своите откриватели. 

Авторът ни поднася своята нова, по-задълбочена и подробна географска приказка, с напълно достоверна научна фактология и все пак, плод на неговата фантазия. Това е и първата приказка в света с научен консултант – доцент по зоология и ботаника, за максимална достоверност на фактите. Като добавка книгата има и страхотни цветни илюстрации от Биляна Караджова.

Историята се базира на една огромна икономическа и ботаническа загадка, която е липсващият ключ към решаването на един близо двехилядигодишен проблем. Той пречи на експанзията на огромно съкровище – един от най-любимите продукти на хората по света, най-популярният и един от най-скъпите, дори и днес. Малобройно индианско племе е единственото в света, което притежава екзотичната стока от незапомнении времена, без да подозира на какво дължи тази чест.  Мнозина се провалят в опитите си да разрешат проблема – професори, търговци, мореплаватели и земевладелци. Накрая световната загадка бива победена от едно дете.

“Океанска приказка” ни разкрива какво се ражда от неразривната връзка между Космоса и Океана. Тя ни среща с героите Канео и Едмънд — две момчета от различни епохи, но с една мечта — да опазят тяхното откритие и да споделят магията му с нас. Книгата е истинско пътешествие във времето — към непознати земи и смели мечти. Героите на автора ни учат за пореден път да вярваме в себе си и да следваме пътя, по който сме тръгнали. Едмънд и Канео оставят следа, която целият свят познава днес. И не само — всички ние можем да усетим и да се насладим на съкровището, което те са съхранили.

 

Поръчай през Хеликон!

 

Заглавие: Океанска приказка

Автор:Владимир Н. Караджов

Страници: 330

Тегло: 510 г.

Дата на издаване: януари 2021

Издател: Фабер

ISBN: 9786190012030

Цена: 20 лв.

Най-четени

Вземи сега с 20% отстъпка , само до 08.12.2020г.
 
Как да се предпазим от вируси?
✔️ Намалете стреса, той отслабва имунитета.
 
✔️ Пийте повече течности-вода с лимон, билков чай.
 
✔️ Снабдете се с нутриенти. В нутримакс,  нутриентите са на макс!
 
✔️ Ефективен при бронхит, астма, пневмония.