Реклама

Фотографски услуги, Сватбена фотография

Фотографите на България

Търсите фотограф във вашият град!

 

ОРИГИНАЛНИ МАРАТОНКИ

    ОРИГИНАЛНИ МАРАТОНКИ

Наши партньори:

Майстори за вашият дом

https://remontibg.eu/

Счетоводни услуги

https://www.balancebg.com/

Счетоводни услуги в София

 
 
Изграждане на уеб сайтове
и SEO оптимизация
 
 
 
Намери работа в тази платформа
 
Пътна помощ за цяла България
 
Къща за гости Кристал в Триград
https://trigradkristal.com/
 
Виртуален асистент
 
 
Машинно пране на килими

https://www.citycleanbg.eu/

Домашно приготвени сапуни

https://daminaturals.eu/

Сватбен фотограф

Сватбен фотограф в София

Пътна помощ в София

Пътна помощ

Сити Дентал Студио Благоевград

https://www.citydentalstudio.com/

Възстановяване на ДДС от ЕС

https://www.dds-to.com/

 

ИЗПОЛЗВАЙ КОД: NAUCHENSVIAT
И ВЗЕМИ ОТСТЪПКА ОТ 30ЛВ.
Ученето на чужди езици вече е лесно

с езикова школа Бонита!

 

 

 

Уеб дизайн и СЕО оптимизация

Web дизайн и СЕО оптимизация

На най-добри цени

Вашият виртуален асистент

   

Научи повече за това как можеш да получиш помощ онлайн

Кемпер под наем от София

кемпер под наем от София  - Кемпери под наем 

- Български език за чужденци,

                                                                         частни уроци по Български и математика

 

САЩ обявяват правила за изследване на новолунието

Програмата за развитие на природния спътник на Земята продължава да се изпълнява гладко и тъй като този път ще има много по-широки цели, за участниците са необходими определени законови норми. Подобен документ беше публикуван на уебсайта му от Националната администрация по аеронавтика и космическо пространство (НАСА).

Текст съгласие разчита до голяма степен на принципите на Договора за космическо пространство от 1967 г., който беше подписан от над сто страни. Документът, предложен от американската страна, постулира десет основни принципа за изследване на Луната в рамките на настоящата програма "Артемида" (както и последващи мисии до други планети и сателити) и се нарича Artemis Accords. На първо място е необходимо, тъй като вторият опит да се развие най-близкото до нас небесно тяло ще привлече не само правителствените организации на САЩ и техните изпълнители, но и много частни фирми от цял ​​свят, както и чуждестранни правителствени агенции.

Поради това беше необходимо да се определят ключови аспекти на сътрудничеството и работата в космоса. Първо, всички действия, свързани с програмата "Артемида", трябва да имат мирни цели и намерения. На второ място, те трябва да бъдат прозрачни, тоест всички участници трябва максимално и предварително да обявят плана си за действие. Важна е и оперативната съвместимост на основните системи, създадени като част от този гигантски проект. Този момент е изключително важен за общата безопасност и възможността да се оправят навреме.

Говорейки за нея, това е следващата клауза на споразумението. Взаимната помощ при извънредни ситуации е основен принцип на всяко взаимодействие в мирна космическа програма. В допълнение, НАСА предлага задължителна регистрация на всички обекти в космоса, за да се гарантира цялостната сигурност и координация на партньорите. В научната част на програмата участниците ѝ се канят да следват принципите на НАСА - за бързо споделяне на всички данни.

Резултатите от минали лунни мисии заслужават специално споменаване. Всички артефакти с историческо значение участниците в програмата се задължават да спасяват и защитават. Най-обещаващата страна на всякакви такива програми е тяхната търговска или поне пряка практическа полза. Следователно, всички страни по „Споразумението„ Артемида “имат право да извличат необходимите ресурси на Луната, включително минерали. Това обаче трябва да се случи в съответствие с „Договора за космическото пространство“.

За да се избегнат конфликти или евентуални противоречия, всички участници в програмата „Артемида“ или следващите подобни събития ще трябва да определят „безопасни зони“ около местата си на дейност. Тези съобщения трябва да съдържат местоположението на региона, неговите координати и естеството на извършените в него операции. И накрая, за да може интензивната човешка дейност да не превърне орбитата на естествената светлина на Земята и нейната повърхност в още по-опасно и неприязнено място, споразумението предполага, че всички нейни участници ще следват препоръките на ООН за намаляване на количеството космически отломки. Това означава, че всички инструменти и самолети трябва да бъдат изхвърляни, когато е възможно.

Въпреки факта, че Artemis Accords до голяма степен се основава на съществуващи документи, регулиращи дейността на човечеството в космоса, изглежда, че това споразумение е първият пълноправен законов акт, който определя правилата за проучване на друго небесно тяло. Ако някой друг освен САЩ го подпише, разбира се. Прави впечатление, че този документ следва логично в съответствие с политиката, обявена преди това от президента на САЩ Доналд Тръмп. Заслужава да се отбележи, че в Русия това вече бе безпочвено наречено „опит за улавяне на космоса“.

Най-нови

 

Океанска приказкаще Ви потопи в магията на най-ароматното съкровище на света

Как едно бездомно коте става причина писателят Владимир Н. Караджов да започне работа върху втората си книга? Кое е най-ароматното съкровище на света и как е достигнало до нас?

 ПОРЪЧАЙ ПРЕЗ ХЕЛИКОН!

След двегодишна изследователска и писателска работа любопитната история вече очаква своите откриватели. 

Авторът ни поднася своята нова, по-задълбочена и подробна географска приказка, с напълно достоверна научна фактология и все пак, плод на неговата фантазия. Това е и първата приказка в света с научен консултант – доцент по зоология и ботаника, за максимална достоверност на фактите. Като добавка книгата има и страхотни цветни илюстрации от Биляна Караджова.

Историята се базира на една огромна икономическа и ботаническа загадка, която е липсващият ключ към решаването на един близо двехилядигодишен проблем. Той пречи на експанзията на огромно съкровище – един от най-любимите продукти на хората по света, най-популярният и един от най-скъпите, дори и днес. Малобройно индианско племе е единственото в света, което притежава екзотичната стока от незапомнении времена, без да подозира на какво дължи тази чест.  Мнозина се провалят в опитите си да разрешат проблема – професори, търговци, мореплаватели и земевладелци. Накрая световната загадка бива победена от едно дете.

“Океанска приказка” ни разкрива какво се ражда от неразривната връзка между Космоса и Океана. Тя ни среща с героите Канео и Едмънд — две момчета от различни епохи, но с една мечта — да опазят тяхното откритие и да споделят магията му с нас. Книгата е истинско пътешествие във времето — към непознати земи и смели мечти. Героите на автора ни учат за пореден път да вярваме в себе си и да следваме пътя, по който сме тръгнали. Едмънд и Канео оставят следа, която целият свят познава днес. И не само — всички ние можем да усетим и да се насладим на съкровището, което те са съхранили.

 

Поръчай през Хеликон!

 

Заглавие: Океанска приказка

Автор:Владимир Н. Караджов

Страници: 330

Тегло: 510 г.

Дата на издаване: януари 2021

Издател: Фабер

ISBN: 9786190012030

Цена: 20 лв.

Най-четени

Вземи сега с 20% отстъпка , само до 08.12.2020г.
 
Как да се предпазим от вируси?
✔️ Намалете стреса, той отслабва имунитета.
 
✔️ Пийте повече течности-вода с лимон, билков чай.
 
✔️ Снабдете се с нутриенти. В нутримакс,  нутриентите са на макс!
 
✔️ Ефективен при бронхит, астма, пневмония.